BEZÁRÁS
ÜGYEK

Járóka Pénzmentő Egyesület

MENÜ

Járóka Pénzmentő Egyesület

Nehéz érteni, hogy amikor a magyar kormány nyíltan cigányellenes propaganda hadjáratot indít, a Fidesz EU parlamenti roma képviselője, az EP parlament alelnöke miért marad néma. Ezt a szomorú tényt magyarázná, ha Járóka Lívia zsarolható lenne.

Sajnos ez egyelőre nem kizárható, sőt.

Járóka Líviának két egyesülete is van. A nyilvános beszámolók szerint az egyik (Európai Fiatalok Együtt a Sportért Sportegyesület) évi pár százezer forint bevétellel rendelkezett. A másikat (Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület) 2014-ben alapította, de egyetlen évet kivéve alig-alig (pár százezer) volt bevétele. Azonban 2016-ban hirtelen 10 +25 millió forintot kapott a kormánytól az “egyesület”, a cégbírósági  beszámoló szerint végül ebben az évben 34 743 000 forint bevételhez jutottak. 10 millió forintot roma futballista fiatalok részére, 25 milliót pedig nehezen meghatározható tanácsadási feladatokra.

Zavarba ejtő tény ugyanakkor, hogy a képviselőnek van egy jelenleg kényszerfelszámolás alatt álló egyszemélyes tanácsadó cége, a J.L.R. Consulting Kft. (A képviselő teljes neve Járóka Lívia Renáta) Ennek az elmúlt években szintén csak néhány százezres-millliós bevételei voltak (0, 300ezer, 3 millió és 0) , azonban  2017-ben az Egyesület 35 milliós támogatásához kísértetiesen hasonló hasonló összegű, (34892000 ft) bevételt jelentett le és ebből 17 millió nyereség meg is maradt. Ilyen véletlent nehéz elképzelni, a legkézenfekvőbb magyarázat az lenne, hogy a képviselő saját cége számlázta le az egyesületnek adott teljes állami támogatást.

Ami még tény: 2014-ben Járóka nem jutott a parlamentbe, csak 2017-ben, Pelczné lemondása után került vissza oda . Az, hogy az EMMI pont ekkor adott 35 millió forintot az egyesületnek és ugyanebben az évben szinte ugyanennyi volt a képviselő addig és azóta alvó cégének a bevétele azt a látszatot kelti, hogy így “fizette ki” a kormány Járókát (lásd még: senkit nem hagyunk az út szélén). A képviselőhöz közérdekű adatigényléssel fordultam azért, hogy a 35 milliós állami támogatás felhasználásának körülményeit megtudjam. Első levelemre nem érkezett válasz, pontosabban az Egyesület címén nem vették át. Ezután mailben is elküldtem a kérést, akkor gyors választ ígértek, azonban a képviselő hónapok óta hallgat. 

Azt, hogy Járóka egyesülete a saját maga egyszemélyes “tanácsadó”  cége számára utalta át a pénzt,(elsikkasztotta)  egyelőre csak feltételezés, ami sajnos nem cáfolható addig, amíg a képviselőnő nem küldi meg, hogy az egyesület mire költötte a 10+25 millió forint támogatást. Az általa hivatkozott projektet azonban egyértelműen lopta. Az Egyesület működéséről ugyanis a gyakorlatilag töküres facehttps://www.facebook.com/jaltegyesulet  oldalon    kívül egyetlen beszámoló olvasható, más nyoma nincs az interneten:  http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/a-futball-valodi-kitoresi-esely-lehet-a-szegenysegbol-2608781

A 10 millió támogatásról  szóló -mellékelt – kormányrendelet 70. oldalán  hivatkozott “Farkas János program” sem létezik, soha nem is létezett. Nagyon is létezik viszont egy Farkas János alapítvány, ami  immár évtizedek (1996) óta azt csinálja, amiről Járóka a Nemzeti Sport cikkében beszél. Csakhogy ehhez Járóka “egyesületének” semmi köze. Számtalan internetes cikk (néhányat kigyűjtöttem, lásd a cikk végén) számol be az alapítvány munkájáról. A cigány válogatott többször járt már egyebek között a Vatikánban is, ahol a svájci gárdával fociztak., Többször fogadta őket személyesen a pápa is (!). Még fontosabb, hogy az alapítvány számos kis faluban rendezett gyerekeknek tehetségkutató kupákat és a cigány válogatott sok-sok nemzetközi eseményen részt vett

Járóka működésének azonban egyetlen nyoma  a fenti cikk. Az “Egyesület” facebook oldala is fájóan üres  https://www.facebook.com/jaltegyesulet  Eszerint a 10+25 millió forint egy kis részéből 2017-ben (!)egyszer (!) kivitt egyszer 7 (hét!) roma fiatalt Brüsszelbe HIVATALNOKOKKAL (nem politikusokkal, mert “éppen elromlott a melegvíz és nem tudtak volna tusolni a politikusok 🙂  focizni. Néhány napos brüsszeli túra költsége maximum 1-2 millió forint lehetett. Azonban a gyerekeket már 2017 öszén vitte ki, amikor már ismét képviselő volt – ekkor már volt képviselői kerete, amiből az utaztatást finanszírozni tudta!!

Ha valóban európai demokráciában élnénk és Járóka nem számol el néhány nap alatt az összeggel, a képviselő néhány napon belül már nem lenne az Európai Parlament alelnöke. Ha a képviselő nem válaszol egy héten belül, feljelentem. Egy Fidesz diktatúrában persze minden lehet-erről a tényről a magyarok néhány százaléka fog csak hallani, a kormány propagandagépezete pedig bőszen fog továbbra is teljesen nyíltan cigányozni. Polt pedig majd kimossa, a másik fideszes díszkisebbségi, Farkas Flórián is vígan vigyorog a Fideszben, pedig milliárdok tűntek el a keze alatt.  Járóka pedig sorosozik és migránsozik tovább (szerinte a migráció veszélyezteti a cigányságot)
https://web.archive.org/web/20190826090007/https://magyarnemzet.hu/belfold/jaroka-livia-luxus-ngo-k-folozik-le-az-unios-penzeket-6941336/

A valódi Farkas János Alapítványról itt látható néhány cikk (sokkal több van):

http://ciganyvalogatott.hu/
https://www.youtube.com/watch?v=sbuqZ4JYv-c
http://www.deluxe.hu/cikk/20071114/portre_a_prima_primissima_dij_egyik_jeloltjerol_mezei_istvan
https://nepszava.hu/1023031_a-papa-hivatalos-mezt-kapott-a-cigany-valogatott-gyozott-romaban

Dokumentumok

adatkérés_levelek
közérdekű Járóka Egyesület
járóka1 opten_cegtort_0809026796
járóka2 opten_kapcsolatihalo_0809026796
járóka4 EB00137662 (1)
járóka5 EB00076051 (1)

járóka6 EB00269653 (1)
járóka7 10m parlament honlapjáról 70. oldal
Járóka nem kereste