Uzsorakamatot fizettetett volna Orbán a mozgáskorlátozottakkal


Orbánék akár milliókkal is megrövidítettek volna minden magyarországi mozgáskorlátozottat, hogy a pénzüket egyik kedvenc nagyvállalkozójuknak játsszák át.


A mozgáskorlátozottak gépjármű beszerzéséhez állami támogatást kaphatnak, új autó esetén 1 millió, használt vásárlása esetén 600 ezer forintot. Orbánék elképzelése alapján az állami segítségért cserébe a mozgáskorlátozottaknak kötelező lett volna a hitelfelvétel még akkor is, ha a vásárló a teljes vételárat ki tudta volna fizetni hitel nélkül is saját pénzéből és a támogatás összegéből.


A mozgáskorlátozottak ráadásul kizárólag egyetlen helyről vehettek volna igénybe hitelt, a Duna Lízing Zrt-től, ami a miniszterelnök egyik kedvenc nagyvállalkozójának, Garancsi Istvánnak az érdekeltsége. A Garancsiék által kínált hitel kamata azonban éves 17,73 százalék, ami uzsorakamatnak minősül a többi piacon elérhető hitel THM-jéhez viszonyítva.


Egy 2,4 millió forintos hitel esetében a Garancsi-hitel után közel 800 ezer forinttal többet kellene visszafizetnie egy jogosultnak, mint egy ugyanekkora hétköznapi piaci hitel esetében. De más hitelt a kormányzati elképzelések nem tettek lehetővé.


Az LMP fellépését követően Lázár János végül bejelentette, hogy a kormány megszünteti a kötelező kölcsönszerződést.


Vélhetően nem azt érezték kellemetlennek, hogy meglopják a mozgáskorlátozott embereket és családjaikat, csak azt nem szerették volna, hogy ezt mások is észrevegyék.


  mozgáskorlátozottak / uzsora / Garancsi István / rászorulóktól lopni / maffia / Fidesz / Orbán Viktor / Duna Lízing


...
Email cím:
info@lehetmas.hu

Központi iroda:
Postacím: 1386 Budapest, Pf. 959
Cím:  1136 Hegedűs Gyula u. 36. fszt. 5.
Telefon: (+36) 1 / 782 7120 (10-16 óráig)
Fax: (+36) 1 / 799 4304

Sajtóosztály (sajtómegjelenések, hírek):
sajto@lehetmas.hu

Forráskezelés (támogatások, fundraising): 
fr@lehetmas.hu

Pénzügyek: penzugy@lehetmas.hu