Így őrködik az NGM: nem létező beruházásra fizettek ki 837 milliót


837 millió forintos támogatás egy olyan fejlesztésért, ami mindössze két új munkahely létrejöttét eredményezi, meglehetősen nagyvonalú állami támogatásnak tűnik. De az EU-s források eszetlen pazarlását még fokozható, hiszen a Nemzetgazdasági Minisztérium „ellenőrzése” mellett ezt az összeget úgy fizettek ki a bátonyeterenyei intermodális logisztikai központra, hogy az valójában nem is létezik.


Mindössze két magyarázat lehetséges a kialakult helyzetre. 1. Minden szabályszerűen elkészült, majd a beruházás kámforrá változott. 2. Soha semmiféle kivitelezésre nem került sor, a minisztérium viszont ennek ellenére is kifizette a pénzt, ami közel egy milliárd ellopott forintot jelent.


Az iparvágányból, átrakodó daruból és fedett raktárcsarnokból álló létesítmény a tervező szerint meg sem épült. A támogatást azonban az NGM jóváhagyásával mégis kifizették. Az ügyben a ki nem fizetett tervező feljelentést tett.


Miközben a kormánypropaganda azt hangoztatja, hogy az EU-s forrásokat a gazdaság fejlesztésére költik, addig valójában a gazdaság tönkretétele, a támogatások szétlopása történik az állami szervek, intézmények részvételével. Ez pedig még annál is kártékonyabb, mintha egyetlen forint uniós támogatás sem érkezne hazánkba.


„A svindler cégek virágoznak, a tisztességesek pedig hátrányba kerülnek. Az EU milliárdok eredménye egy még versenyképtelenebb gazdaság lesz!” – fogalmazott az üggyel kapcsolatban Hadházy Ákos.


Persze kétségtelenül vannak haszonélvezői a dolognak a kormányhoz közel álló körökben.


  gazdaság / Nemzetgazdasági Minisztérium / korrupció / oligarchák / közpénz / EU-s támogatások / korrupt állam / Varga Mihály / Fidesz


...
Email cím:
info@lehetmas.hu

Központi iroda:
Postacím: 1386 Budapest, Pf. 959
Cím:  1136 Hegedűs Gyula u. 36. fszt. 5.
Telefon: (+36) 1 / 782 7120 (10-16 óráig)
Fax: (+36) 1 / 799 4304

Sajtóosztály (sajtómegjelenések, hírek):
sajto@lehetmas.hu

Forráskezelés (támogatások, fundraising): 
fr@lehetmas.hu

Pénzügyek: penzugy@lehetmas.hu