Kamu találmányra 430 millió a villanyszerelőknek


Felszámolás alatt álló villanyszerelő cégnek ítélt meg 430 millió forintos támogatást az állam, hogy helyből felszálló ultrakönnyű repülőgépet fejlesszen. A Raab Villanyszerelő Kft. egyébként a támogatás elnyerésekor és a kifizetéskor is felszámolás alatt állt. Kevés vigasz, hogy végül csak 360 milliót utaltak át nekik.


Ez a közpénzpazarlás a GOP 1.1.1-11 számú, a Piacorientált kutatás-fejlesztés támogatásáról fantázianevű program keretében valósult meg, melyben összesen 45 milliárd forintot szórtak szét úgy, hogy akadtak még hasonlóan bizarr esetek bőven.


Az ultrakönnyű repülőgép a 400 kilogrammnál könnyebb gépeket jelenti, a merevszárnyú pedig azt, hogy nem helikopter, nincs függőleges propellere, nem hasonlít a drónra, hanem valódi repülőgépről van szó. A helyből felszállást eddig kizárólag a Harrier vadászgépek és a V22 Osprey amerikai harci szállító tudta megvalósítani, egy egészen zseniális lett volna, ha a felszámolás alatt álló villanyszerelő cégnek mindezt és ennyiből sikerül megvalósítania.


A hivatalos kormányoldalon látható képdokumentáció inkább arra enged következtetni, hogy a készítői szívesen fényképeznek hétköznapi nyomtatókat.


  pofátlanság / lopás / innováció / hightech / csalás / US ARMY / szenzáció / EU / uniós támogatások


...
Email cím:
info@lehetmas.hu

Központi iroda:
Postacím: 1386 Budapest, Pf. 959
Cím:  1136 Hegedűs Gyula u. 36. fszt. 5.
Telefon: (+36) 1 / 782 7120 (10-16 óráig)
Fax: (+36) 1 / 799 4304

Sajtóosztály (sajtómegjelenések, hírek):
sajto@lehetmas.hu

Forráskezelés (támogatások, fundraising): 
fr@lehetmas.hu

Pénzügyek: penzugy@lehetmas.hu