A Fidesz-politikusai gazdagodnak tovább Paks2-vel


Még el sem kezdődött a paksi bővítés, már most látszik, hogy a kormányhoz közel álló cégek és politikusok zsebébe a pénz milyen szemérmetlen módon vándorol. A fideszes Horváth István évente 54 milliót kaszál azzal, hogy az államnak ad bérbe egy olyan barakkot, ami neki szinte semmibe sem került.


A biztosan veszteséges atomberuházás óriási orosz hitelből valósul meg. A hitelt és az üzemeltetésből fakadó folyamatos veszteséget az államkasszán keresztül mi, gyermekeink és unokáink fogjuk megfizetni, miközben az egész üzletből kizárólag az oroszok és a Fidesz-KDNP holdudvara húz hasznot. Egyetlen kapavágás sem kellett ahhoz, hogy már most tízmilliók vándoroljanak haverokhoz.


Az Orbán Viktor vejéhez köthető WHB Kft. már kialakította saját kirendeltségét is az atomerőmű környékén, a beruházás informatikai központjának kialakításán pedig Horváth István fideszes képviselő szakít nem is keveset.


Milyen meglepő, hogy a Paks2 informatikai központjának kialakításáért felelős MVM Informatika nevezett képviselő volt cégétől bérel ingatlant. Ráadásul olyat, ami Horváth cégének szinte egyetlen fillérjébe sem került. Az MVM Informatika most egy kétemeletes, könnyűszerkezetes épületben dolgozik a paksi erőműtől nagyjából 10 kilométerre. A barakk használatáért havonta 4,5, évente tehát 54 millió forint vándorol a fideszes politikus cégéhez.


  Paks2 / Putyin / Oroszország / Fidesz / Orbán Viktor / mutyi / atomerőmű


...
Email cím:
info@lehetmas.hu

Központi iroda:
Postacím: 1386 Budapest, Pf. 959
Cím:  1136 Hegedűs Gyula u. 36. fszt. 5.
Telefon: (+36) 1 / 782 7120 (10-16 óráig)
Fax: (+36) 1 / 799 4304

Sajtóosztály (sajtómegjelenések, hírek):
sajto@lehetmas.hu

Forráskezelés (támogatások, fundraising): 
fr@lehetmas.hu

Pénzügyek: penzugy@lehetmas.hu