Milliárdok tűntek el, az állam mégis pénzeli tovább Farkas Flóriánékat


Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi vezetőjének neve leginkább a botrányosan végződő „Híd a munka világába” című programmal azonosítható. Mint kiderült: szinte minden rájuk bízott program gyanús, számos ügyben a rendőrség is nyomoz. 2016 márciusában pedig már az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is visszakövetelt 1,6 milliárd forintot, amivel nem tudtak elszámolni Farkasék.


A fideszes politikus azonban még ma is úgy kap havi közel egymillió forintos fizetést az országgyűlési képviselői juttatásain felül, hogy láthatóan semmit sem tesz a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásáért, a cigányság érdekeiért. A kormányt azonban mindez egyáltalán nem érdekli. Az 1,6 milliárd ellopása miatt bukott politikus láthatatlan civil szervezete, az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány (OTKA) legutóbb 10 millió forint támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI).


De az utóbbi években amúgy is jelentős közpénzeket kapott a Farkashoz köthető OTKA. Az EMMI az utóbbi években százmilliókkal segítette az alapítványt, 2013 júliusa és 2014 májusa között 150, 2014 márciusa és 2015 májusa között 120 millió forinttal. Uniós forrásokat is kaptak, az „Út a szakmaválasztáshoz” program keretében például 622,9 millió forintot. 2015-ben 12 családi nap szervezésére szórtak el 52 milliót ennek az ösztöndíjprogramnak a keretében és 46 millió jutott az alapítvány VIII. kerületi székházának felújítására is, egyedül az ösztöndíjakat felejtették el kifizetni.


Farkasék legfeljebb a barátaik pénztárcáit zárkóztatják fel, a romák érdekeit biztosan nem képviselik, felzárkóztatásukért semmit nem tesznek, ami megbocsáthatatlan bűn.


  Híd a munkába / Országos Roma Önkormányzat / Farkas Flórián / EMMI / Orbán Viktor / sikkasztás / felzárkóztatás / cigányság / szervezett bűnözés / korrupció / Fidesz


...
Email cím:
info@lehetmas.hu

Központi iroda:
Postacím: 1386 Budapest, Pf. 959
Cím:  1136 Hegedűs Gyula u. 36. fszt. 5.
Telefon: (+36) 1 / 782 7120 (10-16 óráig)
Fax: (+36) 1 / 799 4304

Sajtóosztály (sajtómegjelenések, hírek):
sajto@lehetmas.hu

Forráskezelés (támogatások, fundraising): 
fr@lehetmas.hu

Pénzügyek: penzugy@lehetmas.hu