Simonka György fideszes képviselő lenyúlt EU-s pénzekkel tesz csodát


A Békés megyei fideszes képviselő, Simonka György családjának cége, az Aktív Klub Kft. uniós forrásból 50 milliós telephelyfejlesztési támogatást nyert el, azonban a pályázatban megadott címen soha nem volt telephelye és a pályázatban célként megjelölt autómosó sem található ott, pedig annak megépítésére kapta a pénzt. A Tótkomlós Békéssámosoni út 51. szám alatt csak egy mezőgazdasági telep van.


A Nemzetgazdasági Minisztérium nyilatkozatából kiderült, hogy az autómosó igazából felépült, csak nem Tótkomlóson, hanem Orosházán, azonban ez se nagyon stimmel, mivel az orosházi címen található telephely csak a pályázat elnyerése után három évvel került a cég birtokába.


Tehát Simonka család cége elnyert 50 milliót azzal a céllal egy “telepfejlesztésre” létrehozott pályázaton, hogy Tótkomlóson a cég nem létező telephelyét fejlessze, majd pár év múlva vesz egy teljesen másik településen levő telket és ott építi meg az autómosót. A pályázatban ezenkívül szerepelt 3 munkahely létrehozása is, azonban az autómosó egy pénzváltó automatával és autómosó automatával üzemel. Az már csak hab a tortán, hogy az autómosóért kifizetett 70 millió forint kifejezetten túlárazottnak tűnik.


Simonka György körül egy komplett céghálózat rajzolódik ki, ezek a cégek pedig igen aktívan részt vettek már eddig is az uniós források eltüntetésében. A cégháló működési elve az, hogy az uniós pályázati pénzekkel támogatott projektek keretében a képviselő családjának különböző cégei beszámláznak a képviselő családjának másik cégeibe.


Jól működő rendszer EU-s támogatásokból, állami jóváhagyással.


  csalás / EU / fantomcégek / lopás / korrupció / Fidesz / Simonka


...
Email cím:
info@lehetmas.hu

Központi iroda:
Postacím: 1386 Budapest, Pf. 959
Cím:  1136 Hegedűs Gyula u. 36. fszt. 5.
Telefon: (+36) 1 / 782 7120 (10-16 óráig)
Fax: (+36) 1 / 799 4304

Sajtóosztály (sajtómegjelenések, hírek):
sajto@lehetmas.hu

Forráskezelés (támogatások, fundraising): 
fr@lehetmas.hu

Pénzügyek: penzugy@lehetmas.hu