80.000-es napidíj a kormány oktatási szakértőinek?


A Korrupcióinfo keretében lelepleztük, hogy a kormány saját bukott oktatáspolitikájának árnyékában mekkora összegeket szervez ki állítólagos szakértői munkákért cserébe. Az Oktatási Hivatal honlapján található közbeszerzési szerződések nem egyszerűen csak felelőtlen költekezésről tanúskodnak, sok esetben ennél sokkal inkább kilóg a lóláb.


A közbeszerzések egyik általunk vizsgált nyertese a Merkel Konzulent Zrt. volt. Az akkor alig egy éve működő és mindössze egy főt foglalkoztató cég például 500 millió forintos tendert nyert el a projektzárás előtt két hónappal meghirdetett „szakértői kapacitás beszerzéséről" szóló közbeszerzésen. Két hónap alatt egyetlen munkavállalónak kicsit sok lehet a bevállalt 7.000 szakértői nap.


A napidíj ebben az esetben 50.000 forintra jött ki, de akadtak olyan szerződések is, melyekben a 70, sőt a 80.000-es napidíjak sem számítottak kiugróan magasnak.


Az Oktatási Hivatal sértődött hangú közleményében arra hivatkozott, hogy máshol még magasabbak a napidíjak, ráadásul ők útiköltséget sem fizetnek külön, a súlyos tízezrekből pedig még adózni is kell. Ráadásul a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnál például 30.000/óra a díjazás, ami 240.000 forintos napidíjnak felel meg, ha nyolc órás a munkavégzés.


A közpénz elherdálására még az sem mentség, hogy a Merkel Konzulent Zrt. részére végül nem fizették ki a teljes keretösszeget.


Vajon Magyarországon hány millióan vannak, akik nem keresnek naponta bruttó 50.000 forintot a közmunkások országában?


Segítünk, legalább kilencen.


  oktatás / Oktatási Hivatal / korrupció / Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság / közbeszerzés / Merkel Konzulent Zrt. / közoktatás / oktatási reform / miniálbér / Dr. Gloviczki Zoltán / Palkovics László / klik / Fidesz /


...
Email cím:
info@lehetmas.hu

Központi iroda:
Postacím: 1386 Budapest, Pf. 959
Cím:  1136 Hegedűs Gyula u. 36. fszt. 5.
Telefon: (+36) 1 / 782 7120 (10-16 óráig)
Fax: (+36) 1 / 799 4304

Sajtóosztály (sajtómegjelenések, hírek):
sajto@lehetmas.hu

Forráskezelés (támogatások, fundraising): 
fr@lehetmas.hu

Pénzügyek: penzugy@lehetmas.hu