BEZÁRÁS
ÜGYEK

Az ellopott oktatási reform

MENÜ

Az ellopott oktatási reform

Az elmúlt hetek diáktüntetéseinek oka a szétvert közoktatás. Pedig az EU 100 milliárdos nagyságrendben támogatta az oktatás megűjítását. A pénzt azonban ellopták, valamit viszont le kellett tenni az asztalra. Ebből lettek a pocsék új tantervek, tankönyvek és tanügyi igazgatási rendszerek és ebből lettek a használhatatlan, tanárok tízezreinek életét megkeserítő számítógépes nyilvántartási rendszerek. Ezeket egy részét ráadásul TÖBBSZÖR , TÖBB FORRÁSBÓL MEGRENDELTÉK, illetve JÓ RÉSZÜKET ÚGY FIZETTÉK KI, HOGY SOHA NEM HASZNÁLTÁK.

Utóbbi, 900 milliós “programfejlesztésről”, a Köznevelés az iskolában” projektről tavaly év elején tartottam sajtótájékoztatót. A KLIK székházában, a hatalmas pénzből “fejlesztett” programokat szerettem volna megtekinteni, de kiderült, hogy egyik sem működik (Korábbi cikkek: Hiba a mátrixban és Szóval ki beszél itt mellé), sőt az egyik helyett már biztosan nem is fog, mivel szerény 800 millióért Palkovics államtitkár üzlettársától vették helyette a KRÉTA rendszert.

A KLIK gazgatója akkor azzal védekezett, hogy 2016 elején “új struktúra indult a KLIK-ben” és ezért “át kell írni a programokat” és ezért “2017 december 31.-ig haladékot kaptak az irányító hatóságtól az új nyilvántartó programok használatba vételére. És majd 2018 jan. 1-től végre működni fog a milliárdos rendszer.

Ebből azonban úgy tűnik, semmi nem lett. A csatolt levelekből kitűnik:

  • semmilyen szerződést nem tudtak felmutatni, ami a programok “új szervezeti rendszerre átállításáról” szóltak volna
  • ez év elején pedig levélben kértem, hogy mutassák be végre immár működés közben a milliárdos programokat. EZT EGÉSZEN SZEMTELEN MÓDON, ÍGÉRETÉT MEGSZEGVE MEGTAGADTA AZ IGAZGATÓ – ezek szerint nyilvánvalóan senki sem használja a súlyos EU pénzen vett programokat

Nem baj, kormányváltás után az egyik első utam a KLIK székházába vezet majd.

Kapcsolódó dokumentumok: