BEZÁRÁS
ÜGYEK

Az idő múlása

MENÜ

Az idő múlása

Korábban feljelentést tettem amiatt, hogy több száz km-re levő  falvakban ugyanazt a három kamu budapesti céget hívták meg sokmilliós kamu “egészségmegőrző” projektekre. Persze egyik cégnek sincsen semmi közzé az egészségügyhöz, annál inkább a Mengyi-ügyhöz.

A “győztes” cég konkrétan a Voldemort sztori főszereplője, Public Sector Kft volt. A feljelentést azért tettük, mert nyilvánvalóan nem lehettett a véletlen, hanem csak a közbeszerzéseket központilag manipuláló csalás eredménye az, hogy három különálló, távoli faluban

ugyanezeket a svindlereket hívják meg.

A konkrét magyarázatot is megtaláltuk: Mengyi Roland, Simonka György (dél-békési) és Varga Gábór (dél-mezőföldi) fideszes politikusok ugyanis egymás mellett ültek a parlamentben. Ezekről az ügyekről korábban itt írtunk:

Simonka a dinnyemágus

A legszegényebbek lenyúlása 

Az ügyben -furcsa módon- el is indult a nyomozás  és furcsa módon az előszőr nyomozó rendőrség dolgozott is az ügyön . Bár az ügy lényegét, a három jómadár által kézivezérelt közbeszerzést nem vizsgálta- egészen konkrét visszaéléseket is talált. Nem furcsa módon- azonban az ügyet átrakosgatták a NAV-hoz ahol aztán  “eredménytelenül” zárult a nyomozás. Ez már nem lenne meglepő,  de az az egészen egyértelmű csalás, amit a nyomozók találtak és az, ahogyan ennek ellenére volt képük vádemelés nélkül lezárni az ügyet, az azért még újdonság értékkel bír (Dokumentumok a bejegyzés végén).

Cecén és Lajoskomáromban is KIFIZETTEK FILLÉRRE PONTOSAN UGYANNNYIT A SZÍV ÉS ÉRRENDSZERI BETEGKLUB MÓDSZERTANÁra 198 000 ft+ÁFA, az EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA MŰKÖDÉSI RENDJÉNEKkidolgozására 2 242 500 + ÁFA összeget. A KÉT FALUBAN A PUBLIC SECTOR KFT SZÓRÓL SZÓRA UGYANANAZOKNAK A TANULMÁNYOKNAK A “MEGÍRÁSÁRA”  SZÁMLÁZOTT LE FILLÉRRE MEGEGYEZŐ ÖSSZEGET, ráadáasul a számlák kiállításának és leigazolásának a dátuma is megegyezik. A bombameglepetés azonban az, hogy a “bűnüldöző szerv” szerint eredménytelen a nyomozás… A  NAV szerint ugyanis a tanulmányok írására munkaórákat lehetett elszámolni, de azt az IDŐ MÚLÁSA MIATT nem lehet megállapítani, hogy valójában melyik tanulmányra mennyi munkaórát fordítottak.  Pedig -az idő múlása ellenére – én megmondom pontosan, hogy az egyik kamu tanulmányra valamennyit, a másikra pedig (a kinyomtatáson kívül) SEMENNYIT.  Utóbbi  pedig maga a költségvetési csalás klasszikus esete.

Persze az igazi botrány az, hogy az ügy mögött nyilvánvalóan a három egymás mellett ülő parlamenti képviselő, Mengyi Róloand, Simonka György és Varga Gábor álltak, de ezt a nyilvánvaló összefüggés ellenére el sem kezdték nyomozni. Mégis felháborító, hogy amikor véletlenül belefutnak egy menthetetlen csalásba, egyszerűen hülyének tetteti magát a NAV azért, hogy a fő bűnösöket elengedje az ügyből.  Egyre valószínűbb, hogy az EU végleg megelégelte a magyar korrupciót . Ha így lesz, az ilyen “bűnöldözés” lesz az egyik legfontosabb indok.

Dokumentumok:

NAV_feljelentés_áthelyzés

NAV_dél békés

Központi Nyomozó Főügyészség_feljelentés dél békési

BRFK_válasz

Határozat a nyomozás megszűntetéséről