BEZÁRÁS
ÜGYEK

Az új Office csomag

MENÜ

Az új Office csomag

Miközben Orbán Viktor a hétvégén azzal szórakoztatta híveit és ellenfeleit egyaránt, hogy szokásos, tusnádfürdői beszédében megpróbálta definiálni saját rendszerét, mélyen hallgatott annak igazi lényegéről, a közpénzek gátlástalan ellopásáról, ami a rezsim igazi lényege. Egy szót sem ejtett például a Microsoft-botrányról, pedig épp az amerikai igazságügyi minisztériumtól – vagyis a Trump-adminisztrációtól – kapott pecsétes papírt arról,

hogy a kormánya korrupt.

A MS Magyarország jelenlegi vezetése is elismerte az amerikai vádakat, a Microsoft kifizetet 8,8 millió dollárt (plusz a tőzsdefelügyelet ennél kétzer nagyobb büntetését, de abban más ügyek is benne vannak), vagyis senki nem mondhatja, hogy csak a rendszer ellenségei találták ki az egészet: ott áll feketén-fehéren a beismerő vallomás. A Magyar kormány és a magyar ügyészség mégis hallgat az egész botrányról, érthető is, miért, hiszen végtelenül kínos számára az egész.

A csalássorozat lényege, hogy állami szervek úgy vásároltak Microsoft licenceket, hogy közbeiktattak néhány megbízható követítő céget, amelyeknél óriási, 40 százalékos extraprofit keletkezett. Mindezt a magyar kormány, sőt, egy e-mail tanúsága szerint a miniszterelnök tudtával és beleegyezésével. A MS Magyarország vezetőit nem véletlenül menesztette az anyacég, mikor kiderült, milyen játékot játszanak.

És akkor az ügy néhány új részletéről:

Az volt számomra az izgalmas, hogy melyik állami szervek vásárolták csalással a Microsoft szoftvereket. Az amerikai jelentés két példát hoz, ahol ugyan nem említi a neveket, de a szerződések időpontját és összegét megadja

https://www.justice.gov/opa/press-release/file/1185686/download

Ebből elég sok utánajárással (mivel kitrükközték a szerződéseket a közbeszerzések alól) de elég egyértelműen beazonosítható a két csaló szervezet:

AZ EGYIK A BELÜGY CÉGE, A NISZ ZRT A MÁSIK AZ ORFK 🙂

– a NISZ Zrt 5 milliónál nagyobb szerződéseinek listáján ( https://www.nisz.hu/hu/kozadat MÜKÖDÉS sor alatt) egyértelműen beazonosiíthazó az amerikai jelentésnen szereplö szerződés (csatolva, felkiáltó jelölve) Ez azért nagyon durva, mert ez az állami cég (tulajdonosi joggyakorló a Belügyminisztérium) Magyarország egyik vezető informatikai cége 63 milliárdos forgalommal (ennél talán csak a T-Systems nagyobb forgalmú) 1600 alkalmazottal, ők hangolják össze a több száz milliárdos KÖFOP-os fejlesztési programokat is.(és ők “számolták” a Soros konzultációt is:))

– Talán ennél is bizarabb az ORFK szerződése, viszont ez csak közvetett infók alapján beazonosítható, mivel  A RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁG HONLAPJÁRÓL PONT ANNAK AZ IDŐSZAKNAK A SZERZŐDÉSEI HIÁNYOZNAK, amikor a Microsoft beszerzés történhetett. http://www.police.hu/hu/a-rendorsegrol/gazdalkodasi-adatok/szerzodesek  (a szerződések adatainak közzététele ugye a korrupció elleni harc miatt lenne TÖRVÉNYILEG KÖTELEZŐ) Egy korábbi, napi.hu cikk azonban konkrétan leírja a szerződés adatait, ami egyértelműen MEGEGYEZIK AZ USA VIZSGÁLAT ADATAIVAL.  A Napi.hu cikke —»

A napi.hu tehát már korábban kapott információt arról, hogy az ORFK érintett, azonban A MOST NYILVÁNOSSÁGRA HOZOTT JELENTÉS EZT EGYÉRTELMŰVÉ TETTE

(-A napi.hu információi szerint a NAV szoftvereit is vizsgálták. Ezek a végső jelentésben nem szerepelnek, de ezek közül találtunk szerződést is, ebből egyet csatolok)

Az, hogy a Belügy cége (NISZ ZRT) és az ORFK  ennek a mocskos ügynek a fő résztvevői, mindent elmond a mai magyar valóságról.

Az Országos Rendőr-főkapitányság beismerte, hogy az érintett szerződések náluk vannak:

A police.hu közleménye

NAV szerződés

MS licencek

NISZ szerződések Humansoft

NISZ szerződések

ORFK beszerzések