BEZÁRÁS
ÜGYEK

Börtönmédia

MENÜ

Börtönmédia

A Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága évi 50 millió forintért bízta meg médiaügynökségi szolgáltatások elvégzésével azt a New Land Media Kft-t, amelyik évek óta sok milliárd forintot keres a kormánypropaganda kampányainak  lebonyolításával.

A megdöbbentő adat innen tudható meg: https://bv.gov.hu/hu/gazdalkodasi-adatok

Az első blikkre is bizarr tény az alábbiak megfontolások szerint még súlyosabb:

  • Arról, hogy mik azok a médiaügynökségi feladatok,  pl itt olvashat  http://www.mediapiac.com/digitalis-lap/2005-2-szam/Minden-amit-tudni-akartal-a-mediaugynoksegekrol/369/ .
    A  lényeg:  A médiaügynökség megkeresi a hirdetések megjelentetésének leghatékonyabb helyét és módját: meghatározza, hol, mikor, milyen erősséggel és mennyiért reklámozzon a hirdető. Ezen túlmenően a tervezett médiumokban letárgyalja az árakat, megrendeli a kampányt, ellenőrzi a megjelenéseket, majd elindítja a számlázást. A MAGYAR BÖRTÖNÖK TEHÁT ÉVI 50 MILLIÓT KÖLTENEK ARRA, HOGY MEGMONDJÁK NEKIK, HOGY HOL HIRDESSENEK (tehát: nem a börtönök hirdetései kerülnek ennyibe, hanem annak szervezése!!)
  • DE EGYÁLTALÁN, MIT AKARNAK HIRDETNI A BÖRTÖNÖK???

Az érintett cégről pl itt olvashat A 24.hu cikke . Csak a járvány kezdete óta 26 milliárdot (!)  kaszáltak a tulajdonos Balásy cégei https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/2844771868966971

A beszerzésnek nem találtam nyomát a közbeszerzési adatbázisban
Korrupció az (is), amikor egy állami szervezet felesleges dolgot vesz nagyon drágán. Itt erről van szó.
A hír ugyanakkor nagyonis kapcsolódik az Index sorsához. A kormány ilyen “médiaügynökségeken keresztül és mint látjuk, még a börtönökön keresztül is önti a hatalmas pénzeket a propagandamédiába- miközben a maradék független média hirdetései folyamatosan szűkülnek ( a gazdasági válság miatt és mert a hirdetők egyre inkább félnek ott hirdetni, a kormány retorzióitól tartva)

Ha már a BVOP szerződéseit néztem, megakadt a szemem két soron. Az egyik alapján a börtönök is részt vettek a Microsoft-csalásban és horribiis pénzekért rendeltek ( óránként 48 ezer forint) prémium terméktámogatást)
A Microsoft magyar állammal kötött ilyen szerződéseiről korábban az FBI és az amerikai igazságügyi minisztérium egészen konkrétan megállapították, hogy a szerződésekből a Microsoft visszaosztott állami vezetőknek.

A BVOP-től kikértem a szerződéseket, egy szakértő ezeket a megjegyzést fűzte hozzá

  • Mit csinál a NISZ?
  • nem elég a szoftverekhez járó alap support?
  • A SZERZŐDÉSBEN RÖGZÍTIK, HOGY 12 RÉSZRE ELOSZTVA, HAVONTA SZÁMLÁZNÁK. HONNAN TUDTÁK ELŐRE, HOGY LESZ-E GOND A SZOFTVEREKRE ÉS HOGY HÁNY ÓRÁT KELL MAJD TANÁCSOT ADNI???????- Pl:

MS szerződés, 2016-os
Egyedül itt van az összes óraszám téma szerinti bontásban is:
80 óra migráció
90 óra kockázatelemzés
40 óra hibaelhárítás
90 óra támogatott ügykezelés

összesen 300 óra. / bruttó 18 milla / 47.999.-Ft/óra
Fizetés: 12 hónapra, fillérre pontosan egyenlő részletre elosztva. azaz: havidíj.
Havi 25 órára szól a szerződés. / havi 1.199.750.-Ft. / Ha esik ha fúj.

és ha Marika néni vajaskenyeret csinál akkor is: Támogatások, problémák, esetmegoldások, works shoppok és rendezvényeken segítenek a problémák megelőzésében és blablabla / információ szolgáltatások / Szolgáltatások bevezetése/eseménykezelés (pl: rendszerhiba)

A harmadik szerződés csoport a határörség részére  a BV cégei által leszállított ruházat. 3000 újonc (volt ennyi???) számára 1 milliárdért , tehát ÚJONCONKÉNT 300 ezer forintért szállítottak ruhákat.

A ruhák szerződései mellékelve, de Van a BV Holdingnak különféle szervezetekre szabott árlistája a honlapjukon:http://www.bvholdingkft.hu/egyenruhazati-bolt/arlista/ Azt, hogy a 300ezerért szállított egyenruhák megérnek-e ennyit, azt a rendőröktől kellene megkérdezni.

Dokumentumok:

buve1
buve2
buve3
buve4
buve5
buve6
buve7
buve8
buve9