BEZÁRÁS
ÜGYEK

Családbarát csalások

MENÜ

Családbarát csalások

Babacsomag tele propagandával. 

A lényeg: a kormány gyakorlatilag a kampánya egy jelentős részét EU pénzből végzi, és persze emelett kamuprogramok százaival családbarátkodva lopnak milliárdokat. 

Azt, hogy a Magyar Vitorlás Központ Kft jogutódja (!) a “Családbarát Ország Nkft” hogyan csalt el milliárdos támogatásokat a 2007-2015 közötti EU költségvetésből, korábban már bemutattam itt:  https://korrupcioinfo.hu/autot_csak_dragan/  és itt:  A magyarnarancs cikke

 Hát, nem álltak le.

Az új ciklusban kettő, 6,1 és 2 milliárdos projektről messziről látszik, hogy egyetlen célja a pénzlenyúlás. Néhány konkrét, szomorúan vicces példa objektíven is megmutatja, hogy semmi sincsen rendben velük:

1) Az első, 6,1 mrd-os projekt:  ” Az Európai uniós forrásból megvalósuló Családbarát ország projekt nem kisebb feladatot tűz ki célul, mint a családbarát Magyarország megteremtését.”  https://www.csaladbaratorszag.hu/o/14

A költségvetésből (https://www.csbo.hu/docs/public/gazdalkodas/CSBO_EFOP126_TSZ.pdf  )  az látszik, hogy 2 milliárdból A KORMÁNY KAMPÁNYOLT SAJÁT MAGA MELLETT EU-s PÉNZBŐL . Hogy pontosan mit kell kommunikálniuk, a költségvetés és a szerződés nem határozta persze meg, de ebből lett a hónapok óta zajló Fidesz kampány egy része.  

A többi pénzből jutott pl  140 millió a projekt előkészítésére (ebből 110 millió személyi költség), 700 millió tanulmányokra  (ilyenekre: https://www.csaladbaratorszag.hu/o/1)  , EZEN FELÜL, 1,8 milliárd a szakmai megvalósítás személyi költségére, EZEN FELÜL, 500 millió a “képzésre “, 250 millió a projektmenedzsmentre.

Azt, hogy ebből mit fognak megvalósítani , azt jól lehet sejteni pl. a honlapra feltöltött “TANANYAGOKBÓL”  Az egyik legabszurdabb a csatolt (csbo1.doc,  innen letölthető https://www.csaladbaratorszag.hu/tudastar/dokumentumtar  ) “tananyag”, amelyikben UGYANAZOKAT A SZÖVEGRÉSZEKET EGYMÁS UTÁN TÖBBSZÖR becopyzza a “szerző” (a csatolt szövegben színkiemeléssel jelöltem a szövegpárokat)

Itt megtekintheti

Az összesen (minimum) 600 milliós képzési pénzből elvileg 1500 dajka kaphat egy két hetes továbbképzést, EZ 400ezer ft/fő

https://www.csaladbaratorszag.hu/o/23  https://www.csaladbaratorszag.hu/o/24 https://www.csaladbaratorszag.hu/o/21  A honlap ír pár szót arról, hogy mik ezek a “képzések” , a kedvencem a 2. tanfolyam vizsgája:  ”  A képzési folyamat során a résztvevő visszajelzést kap az oktatótól és tanulócsoporttól. A képzés egyéni záró-beszélgetéssel zárul. A záró-beszélgetésre bocsátás feltétele egy 2-4 oldalas a képzés témáit érintő önfejlesztési terv, amely a saját képességfejlesztési elképzelései mellett tartalmazza a résztvevő korábbi, vagy jelenlegi gyakorlatában, a különböző szolgáltatási elemekkel, a szolgáltatás minőségét meghatározó tényezőkkel kapcsolatos változtatási javaslatait, a gyakorlati munka, ill. a szakmai program alapján. Az önfejlesztési terv elkészítésére a képzés utolsó konzultációs napja után 15 munkanap áll a résztvevők rendelkezésére, amelyet a képzés záró-beszélgetését megelőzően e-mailben kell eljuttatni a tanfolyamszervezőhöz.”

A projektben elvileg ki fognak osztani 210000 (kettőszáztízezer)  (!!) “babacsomagot”  és 750 (hétszázötven) “kelengyecsomagot”. A közbesz kiírás szerinthttps://www.kozbeszerzes.hu/adatbazis/megtekint/hirdetmeny/portal_19615_2018/   utóbbiban lehetnek olyan dolgok, amik hasznosak (pl fürdetőkád), a “babacsomagokban  viszont PROPAGANDAANYAGON KÍVÜL CSAK 1 DB HŐMÉRŐ VAN!! 

Elvileg csuda programok is megvalósulnak, némelyikről kilométerekről látszik , hogy senki nem gondolta őket komolyan

https://www.csaladbaratorszag.hu/esemeny/1243 ÖLTÖZKÖDÉS ÉS ÖNISMERET A program alapvető célja megismertetni az egyén számára azokat a színeket, ruhafazonokat, stílusokat, amelyek a legjobbat hozzák ki belőle, amivel kommunikálni tud a külvilág számára.

https://www.csaladbaratorszag.hu/esemeny/975  VÁLLALKOZZ, OKOSTELEFON KIVÁLASZTÁS A képzés célja, tájékoztatást adjon és segítséget nyújtson a résztvevők számára az okostelefon/tablet kiválasztásától, a készülék alapfunkcióin és alapalkalmazásain át, egészen az alkalmazások haladó szintű felhasználásáig.

https://www.csaladbaratorszag.hu/esemeny/1509 ÖNISMERETI TRÉNING A TURUL ÓVODÁBAN  Az önbizalomnövelő tréningre a Turul Óvoda közreműködésével olyan anyák jelentkeztek, akiknek gyermekük az óvodába jár. A tréning számukra került meghirdetésre, 7 fő részvételével indult el április 3-án.

https://www.csaladbaratorszag.hu/esemeny/1173 Munkahelyi balesetek megelőzése a mezőgazdaságban Tanfolyam  Egy olyan komplex, gyakorlatorientált tanfolyam, amelyben kitérnek minden lehetséges veszélyforrásra a mezőgazdaságban a magvetéstől kezdve a permetezésen át, egészen az aratásig.

2) a második program “csak” 1,7 milliàrd, amelyikből krízis telefonközpontosokat képeznének https://www.kapcsoljegybol.hu/

Az, hogy ezt mennyire veszik komolyan, EBBŐL A KÉT FRENETIKUS ESEMÉNYBŐL LÁTSZIK (képeket csatolok is). NAGY A GYANÚ, HOGY UGYANAZ A GYERMEK “JÁTSZIK ÖNFELEDTEN” AZ ÓRIÁSKIRAKÓSSAL, legalábbis korban, méretben és sapkában stimmelnek…Az viszont biztos, hogy egyik frenetikus eseményen sem hemzsegnek a résztvevők

https://www.kapcsoljegybol.hu/o/13_lakossagi_esemenyek
https://www.kapcsoljegybol.hu/hirek/28_budapesten_is_kezenfekvo_a_segitseg
https://www.kapcsoljegybol.hu/hirek/29_gyorben_is_kezenfekvo_a_segitseg

Nem tudjuk, hogy erre a “KUTATÁSRA” MENNYI PÉNZT KÖLTÖTTEK, DE HOGY NEM ERRE VOLT SZÜKSÉG, AZ ELÉG BIZTOSNAK LÁTSZIK

https://www.kapcsoljegybol.hu/files/shares/PDF%20dokumentumok/FESZTIVAL_Krizis__EFOP124_TANULMANY_20180131.pdf

De érdemes ezeket a linkeket is szemlézni

https://www.kapcsoljegybol.hu/o/14_fesztival_kitelepulesek
https://www.kapcsoljegybol.hu/hirek/33_aprilisi_kepzeseink_a_gyermekvedelmi_jelzorendszer_tagjainak https://www.kapcsoljegybol.hu/hirek/34_majusi_kepzeseink_a_gyermekvedelmi_jelzorendszer_tagjainak
https://www.csbo.hu/docs/public/gazdalkodas/Csbo_2017_beszamolo.pdf