BEZÁRÁS
ÜGYEK

Ennyi?

MENÜ

Ennyi?

A mostani történet egy olyan hálózatról szól, amely a Deutsch Tamás által elindított, mentorált, 15 milliárd EU pénzt eltapsoló DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM 🙂 megcsapolására jött létre. 

Egy Fidesszel jó kapcsolatot ápoló “vállalkozó” a családtagjaival egy sor kamu egyesületet hozott létre azért, hogy egyesületenként 10-25 millió forintot vegyen fel a DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM-ból. Ezért cserébe azt vállalták, hogy egyesületenként 5-15 heves megyei faluban néhány előadást tartanak az internethasználatról. A résztvevőknek szendvicset kínáltak (catering), amit a nagymama készített (szóbeli közlés a nagymama által) . Pályázatonként beszerezhettek néhány laptopot  és mobiltelefont is.


A családi hálózathoz egy konténerekkel körbevett kalandparkon keresztül vezetett az út. 

https://www.facebook.com/488140827963432/posts/3461144507329701/  A kalandpark 90 milliós, kedvezményes EU hitelből jött létre. Az üzemeltető cég tulajdonosa Lepres Dávid, aki a helyiek szerint az egri fidesz frakcióvazetőjének, Oroján Sándornak a bizalmasa. Ha igen, minden bizonnyal az iskolában barátkoztak össze: valahogyan mindketten a egy Malajziai (!) Open University nevű intézményben diplomáztak. 
Lepres a kalandparkra “csak” 10 éves, EU által támogatott kedvezményes hitelt kapott, azonban a beruházás árát egy családi hálózaton belül is beszedte az EU-tól.  Az alábbi nyertes szervezetek mindegyike Lepres Dávidhoz köthető, vagy a vezetőkön, vagy a címkapcsolatokon keresztül. A Digitális Jólét Programból összesen 100 millió forinttal részesült a hálózat, melynek tagjai :
– Kerecsendi Idegenforgalmi és Turisztikai Szociális Szövetkezet (Lepres projektmenedzser)   9.9 millió 5 település 
– Y Vállalkozói Egyesület (Lepres vezető) 19,9 millió
– Y Vállalkozói Egyesület (Lepres vezető)  9.9 millió
– Zöldek a zöldért (!) Egyesület (Lepres lakcímére bejelentve, ő a kapcsolattartó) 19,7 millió
– Via Natura Egyesület   (címegyezés) 9,9 millió
– Tradíció és Jövő Alapítvány (lepres titkár)  9,6 millió 6 db településen
– ELEFAN Egyesület (Lepres titkár, korábban projektmenedzser) 19,9 millió


A Digitális Jólét Programon  felül Lepresék EU támogatásai:

– Lepres Dávid 10 millió ft “vidékfejlesztési stratégia megvalósítása”
– Lepres Kálmánné nagymama 10 millió “vidékfejlesztési stratégia megvalósítása
– Kerecsendi Textílipari és Építőipari (!) Szociális Szövetkezet (A Kalandparkkal egy helyen van a telephely, Lepres projektmenedzser) 33 millió EU támogatás BÁLÁS RUHA IMPORTRA
– Kerecsendi Kézműves és Bútorkészítő Szociális Szövetkezet (Lepres projektmenedzser benne CV-je szerint, de EU-s projektnek nem találtam nyomát)
Az “egyesületek” facebook oldalai fájóan üresek. Nyoma sincs még a vállalt néhány tucat falusi rendezvénynek sem. SŐT, EGYETLEN ZÁRÓ RENDEZVÉNYRŐL VAN SZÓ, DE UGYANAZ A KÉP TÖBB SZERVEZET ZÁRÓRENDEZVÉNYEKÉNT IS MEGJELENIK. A face oldalaknak 0-9  követője van
https://www.facebook.com/Via-Natura-Egyes%C3%BClet-GINOP-333-17-2103862049935220
https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldek-a-Z%C3%B6ld%C3%A9rt-Egyes%C3%BClet-102394055012888
https://www.facebook.com/Kerecsendi-Idegenforgalmi-%C3%A9s-Turisztikai-Szoci%C3%A1lis-Sz%C3%B6vetkezet-109011623837954
https://www.facebook.com/yvallalkozoiegyesulet
https://www.facebook.com/tesjalapitvany


Lepres Dávid Facebookon keresztül felvette velem a kapcsolatot és szűkszavúan beszélt az Y Vállalkozói Egyesület 2 projektjéről is. Eszerint a 30 millióból ÖSSZESEN 30 KISTELEPÜLÉSEN 50 (!!) INTERNETET NÉPSZERŰSÍTŐ RENDEZVÉNYT TARTOTTAK, AHOL CATERINGGEL IS KÍNÁLTÁK A RÉSZTVEVŐKET RÉSZTVEVŐKET ÉS ÖSSZESEN 20 DB ESZKÖZT (laptop, telefon) VÁSÁROLTAK MAGUKNAK. Eszerint a 45 év feletti munkanélküliek számára apró, szegény falvakban megtartott események rendezvényenként 600 ezer (!!) forintba kerültek az EU adófizetőknek. Ennyiből falunapot is tarthattak volna, vendég előadóművészekkel…
Az összegek hatalmasak, a megvalósult rendezvények alapján a projektek önmagukban is bűncselekmény gyanúját keltik, a hálózat ténye méginkább arra utal, hogy nem a társadalmi célok kielégítése, hanem egyéni pénzügyi érdek állt a háttérben.
A Deutsch Tamás által patronált Digitális Jólét Program egyéb disznóságairól korábban már beszámoltam de tartok tőle, csak a jéghegy csúcsát kapargatjuk  https://korrupcioinfo.hu/digitalis-rosszullet/
https://444.hu/2020/02/27/ilyenekre-koltottek-el-a-digitalis-jolet-program-milliardjait 
Természetesen a cégháló kialakításáért nem terheli közvetlen felelősség Deutschot. De az, hogy 10 milliót kaphat valaki, mert 5 faluban vállal néhány internetről szóló előadást – azért már nagyon is. Az eset pedig egy fontos példa arra, hogy a magyar rendszer semmilyen kontrollt nem támaszt a Fideszhez köthető csalók kiküszöbölésére.
Az ügyben feljelentést teszek és az OLAF-hoz is fordulok.

,,,,