BEZÁRÁS
ÜGYEK

Jól élnek a szegénységből

MENÜ

Jól élnek a szegénységből

Újabb érv az EU ügyészséghez csatlakozás mellett – Simonka körzetében (is) egészen szemtelen módon gyakorlatilag lemásolják a korábbi “szegénységellenes”, de a valóságban csak szemtelen pénzlenyúló programokat. 
A korrupcióinfó alaptémája ez a közbeszerzés:  http://www.kozbeszerzes.hu/adatbazis/megtekint/hirdetmeny/portal_6119_2018/ :  a Dél-Békési Kistérségi Társulás  21 RENDEZVÉNY SZERVEZÉSÉNEK SZAKÉRTŐI TÁMOGATÁSÁT (NEM A RENDEZVÉNY LEBONYOLÍTÁSÁT!!!) VÁLLALTA ÖSSZESEN 20501800 FORINTÉRT.

 

AZAZ NAPI 1 MILLIÓ FORINTÉRT A SZEGÉNYEK FELEMELÉSE ÜRÜGYÉN
A kiírás szerint ezeknek az eseményeknek a szervezését kell szakértőként szervezni ” Események: A komplex felzárkóztató program célja a lakosság és a szakemberek teljes körű tájékoztatása, szakemberek felkészítése, közösségformálás a konferenciák, workshopok, műhelyekek, nyílt napok, látványórák, szakmai egyeztetések, sport napok, családi napok, közösségi programok szervezése révén. Mennyiség összesen: 21 nap (21 darab) “
 
-A közbeszerzés körülményei azért is elképesztőek, mert ezt a pénzt nem helyi szakemberek, hanem budapesti cégek kapják
-egyetlen ajánlatból kiválasztva
-az eredetileg becsült értékkel forintra pontosan megegyező értékű ajánlattal
-úgy, hogy évekkel ezelőtt nagyon hasonló kamu “programokon” kaszáltak már százmilliókat ( https://korrupcioinfo.hu/KI/korrupcioinfo/nesze-semmi-fogd-meg-jol-voldemort-szolgai-bekesben-is/ pl itt : http://www.kozbeszerzes.hu/adatbazis/mutat/hirdetmeny/portal_21074_2015/ )
A konzorcium nem csak ebben az egy közbeszerzésben volt EGYETLEN AJÁNLATBÓL nyertes, hanem összesen 100 millió forint értékben nyertek erősen megkérdőjelezhető hasznosságú címeken pénzeket, ezeket a CSATOLT TÁBLÁZAT tartalmazza, érdemes megnézni
-ezek közül a legkirívóbb 44 736 0000 forintért  A MARKETING KOMMUNIKÁCIÓ SZAKÉRTŐI SEGÍTÉSE (tehát nem maga a kommunikáció). 596 SZAKÉRTŐI NAPOT VÁLLATAK NAPI  76 EZER FORINTÉRT OLYAN FALVAKBAN, AHOL A LAKOSSÁG NAGY RÉSZE ENNÉL HAVONTA KEVESEBBET KAP
Hogy mennyire komolytalan az egész, egy valószínútlenül KEVÉS összeget ( 150 ezer forint) erre költenek :))
Informatika: Informatikai adatbázisrendszerek és oktatási rendszerek fejlesztését támogató szakértői szolgáltatások. Olyan komplex, internet alapú, több platformon is működő informatikai rendszerek kifejlesztéséhez szükséges szakértői szolgáltatások, amelyek révén egyedülálló módon nyílik lehetőség az adott intézmény, térség, terület (akár több ezer ember) egészségügyi adatainak elemzésére, és ez alapján tanácsadás nyújtására. A szolgáltatás hozzájárul a térség hátrányos helyzetű lakosainak egészségi állapotának javításához, ezáltal munkaerő-piaci versenyképességének javításához, majd ezen keresztül a komplex felzárkóztatáshoz, hosszú távon a foglalkoztatási szint emelkedéséhez.
Mennyiség összesen: 5 nap

A fantasztikus projektek EFOP-3.9.2-16 – Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben nevű program keretében valósulnak meg. Összesen 25 milliárd forintot kap 50 önkormányzat. Ha ők is ilyen módon költik el ezt a horribilis pénzt, az gyalázat. Mindenesetre igyekezni fogok utánajárni, az alábbiak már az eddig elmondottak mellett is ezt sejtetik: