BEZÁRÁS
ÜGYEK

A szekszárdi okosság

MENÜ

A szekszárdi okosság

A témát Polt válasza adja, aminek lényege, hogy a korábbi Tiborcz nyomozás sem zárult le valójában teljesen, egy elkülönített ügyben tovább nyomozgatnak különösen nagy értékben elkövetett költségvetési csalás gyanújával. Az ügy elér Lázár János rendkívül befolyásos “jobb kezéig”, jelenleg már államtitkár Homolya Róbertig, illetve az általa alapított és információink szerint továbbra is befolyásolt Provital Zrt-ig.

Az ügy faék egyszerűségű hűtlen kezelés/költségvetési csalás:

de facto kétszer fizettek teljesen ugyanazért a feladatért.

Szekszárdon a fideszes helyi hatalomátvétel, 2006 óta ugyanis minden évben megbízzák a Provital Zrt-t egy viszonylag mérsékelt díjért (kezdetben 600 ezer, ma már 2 millió /hó/ ft-ért) az ÖSSZES KÖZBESZERZÉS TELJESKÖRŰ lebonyolításával. A szerződés nem keretszerződés, hanem ezért a pénzért MINDEN közbeszerzést ők bonyolítanak le. Annak idején csodálkoztunk is, hogy nekik ebben mi az üzlet, azonban azt mondták, hogy majd a nagy uniós pályázatokban lesz beépítve közbeszerzések lebonyolítására elszámítható összeg és majd abból ők kompenzálódnak. Ez így is lett, többek között az Öveges programban, a Wosinszky óvoda építésénél biztosan, de úgy tűnik Tiborcz projektben is ÚJRA MEGBÍZTÁK TELJESEN UGYANAZZAL A FELADATTAL a céget. Az Öveges szerződést jómagam láttam is és emiatt FELJELENTÉST IS TETTEM, ARRA SEM FIGYELTEK, HOGY AZ EREDETI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSBEN LEÍRT KÖTELEZETTSÉGET SZÓ SZERINT COPY-ZTÁK – emiatt teljesen egyértelmű a hűtlen kezelés/költségvetési csalás. Ebben a nagyon egyszerű ügyben (feljelentés csatolva), az ügyész csak annyit tudott tenni, hogy hozzácsapta az Öveges-ügy “nagy” nyomozásához, így biztosítva, hogy a “nyomozás” nagyon elhúzódhasson. (az akkori ügyről beszámolt a vs.hu Polt mostani válaszából arra lehet következtetni, hogy ez a kettős kifizetés Tiborczék közbeszerzése ügyében is megtörténhetett, de hogy melyik céget bízták meg és mennyiért a Tiborcz ügyben, az egyelőre nem tudható , mivel a szekszárdi honlapon nem található 2013.10.31-én megkötött szerződés.

A Provital Zrt. egyébként először Esztergomban (Medgyes polgármester alatt) kezdte a közbeszerzéseket irányítani, aztán számos fideszes városban vették át a teljes lebonyolítást – jómagam elhűlve tapasztaltam, hogy a fő tudásuk az lehet , hogy nagy pontossággal tudják úgy irányítani a közbeszerzéseket, hogy az nyerjen, akit “megrendelnek”.

 

Feljelentés:

[su_document url=”https://korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2018/02/feljelentes.pdf”]