BEZÁRÁS
ÜGYEK

Tiborcz szelleme

MENÜ

Tiborcz szelleme

A Tiborcz botrány cégei és a módszerei is megjelennek a legszegényebbek lenyúlásában.

l. A “Humánszolgáltatások fejlesztése” nevezetű 47 (!!!)milliardos program napjaink egy csendes, de annál nagyobb botránya. ( A 444.hu cikke 1    a 444.hu cikke 2   Az atlatszo.hu cikke  A magyarnarancs.hu cikke)

A legszegényebbek megsegítése ürügyén költenek el horribilis mennyiségű uniós pénzt egyértelműen kamu programokra.

Korábbi korrupcióinfókon már többször foglalkoztam a részletekkel. Azóta több  tucat településnek küldtem közérdekű adatigénylést. Többen nem is mertek válaszolni, Lázár János Makója pl törvénytelenül 200 ezret kért volna (!), Pócs Jászapátia pedig egészen szemtelenül nem válaszolt.

Kalocsa és Rákócziújfalu válaszaiban azonban két nagyon fontos név is felbukkan: Tender Network, mint az egyik Elios főszereplő, másrészt az Agenda Projektház, mint DFT szatelit cég. Az OLAF vizsgálat egyik fő kifogása volt, hogy a pályázatokat megalapozó anyagot a későbbi nyertes céggel átfedésben levő cég végezte.

Kalocsa: 1)  A projektet előkészítő “humánfejlesztési tervet” az Agenda Projektház készítette, ennek alapján kellett aztán az egész projektet lebonyolítani. Az Agenda Projektház a DFT kistestvére, a DFT alkalmazottai az alapítók/tulajdonosok. Az OLAF egyik fő kifogása a Tiborcz ügyben az volt, hogy a lámpacseréket megalapozó tanulmányt összeférhetetlenséggel az Elios-szal átfedésben levő cég csinálta. Csakúgy, mint itt.  Az atlatszo.hu cikke  A magyarnarancs.hu cikke  (Kalocsán van egy indirekt bizonyíték, hogy a százmilliós projektek mekkora kamuk : amikor a már megvalósult eseményekről kérdezem, hatot jelöl meg, MINDEGYIKNÉL PONTOSAN 200 RÉSZTVEVŐ VOLT 🙂 legyen az sportnap vagy akár hagyományörző nap vagy prevenciós nap stb…)

Rákócziújfalu : itt a projektalap humánfejlesztési tervet a TENDER NETWORK Kft írta, EZ A CÉG KULCSSZEREPLŐ VOLT AZ ELIOS BOTRÁNYBAN IS. Több önkormányzatnál ők adták a nevüket a Tiborcz cégnek , de ahelyett, hogy szép csendben megszűntek volna, egy újabb gigaprojektben társtettesként adják a nevüket a szegényeknek szánt pénz ellopásához.  Az index.hu cikke   A 444.hu cikke

Az ügyben feljelentést fogok tenni.

Dokumentumok:

Kalocsa_mellekletek

scan Makó scan

Rákóczi (1)

válasz jászapáti

Kalocsa