BEZÁRÁS
ÜGYEK

A kormányzati propaganda célja a korrupció elfedése

MENÜ

A kormányzati propaganda célja a korrupció elfedése

Az LMP szerint a kormány azért működtet hatalmas állami propaganda gépezetet, hogy ezzel is elfedje az európai uniós pénzek “ellopását”.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az LMP kormányra kerülve minden indokolatlan állami hirdetést megszüntetne.

Így nem fordulhatna elő olyan, a közelmúltban történthez hasonló eset, amikor a kormány 31 millió forintért, vagyis részvevőnként legalább 60 ezer forintért szervez egy “öntömjénező konferenciát”

– fejtette ki.

Jakabfy Tamás, az LMP VIII. kerületi önkormányzati képviselője elmondta, a VIII. kerület a közelmúltban két szerződést is kötött “Habony Árpád új lapjával”, a Lokállal, amelyek eredményeként szerinte eddig már 10 millió forintot fizettek ki egy olyan tevékenységért, amelyet az önkormányzat ingyenes lapja is el tudna végezni.   Kiemelte, a főváros egyik legszegényebb kerületében gyakorlatilag bárhol sokkal jobb helye lenne ennek a pénznek.  Jakabfy Tamás kitért arra is, hogy az újság 100 darab fürdőbelépőt kapott a budapesti gyógyfürdőket üzemeltető társaságtól egy barter megállapodás eredményeként.

Hadházy Ákos, Jakabfy Tamás
Hadházy Ákos, Jakabfy Tamás

Hadházy Ákos ehhez hozzátette, Habony Árpád egy hasonló barter szerződéssel jutott több mint száz operett belépőhöz. Nem az a baj, hogy Habony Árpád közpénzekből kulturálódik, hanem az, hogy olyan propagandát folytat, amilyet kulturált ember nem tenne – fogalmazott az LMP szakszóvivője. (MTI/LMP Sajtó)