BEZÁRÁS
ÜGYEK

A varázslatos pénznyelő

MENÜ

A varázslatos pénznyelő

Valami egészen hihetetlen, de a dicstelen milánói sámándobos sztori után Szőcs Géza, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója újabb milliárdok eljátszására kapott pénzt, ha lehet, még bizarrabb körülmények között.

Szőcs Géza vezeti ugyanis annak a cégnek az igazgatóságát, amelyik a milánói sámándob után nem megszűnt, hanem névváltozásokon ment keresztül: a Carpathia Kft-ből előbb Kárpátok-Alpok, majd Valor Hungariae Kft. lett és az Orbán kormány határozata új feladatot adott: a 1510/2017. számú kormányhatározat szerint magyar találmányokat értékesítő tevékenységet kell folytatnia.

A CÉGNEK  2016 -ban VOLT 300EZER (!) BEVÉTEL MELLETT 1 MILLIÁRD VESZTESÉGE (!) , 2017-BEN 500EZER BEVÉTELE MELLETT 1,3 mILLIÁRD! VESZTESÉGE, 2018-BAN PEDIG 77EZER (!) BEVÉTEL MELLETT 190 MILLIÓ VESZTESÉGE.

magyarul: SZŐCS GÉZA VEZETÉSÉVEL AZ ÁLLAMI TULAJDONÚ CÉG AZ ELMÚLT 3 ÉVBEN SEMMIT NEM CSINÁLT, DE ELKÖLTÖTT 2,5 MILLIÁRD FORINTOT!

Alibi tevékenység van: a honlap szerint  http://www.valhu.hu/portfolio 3 “ABLAK MAGYARORSZÁGRA” innovációs irodát üzemeltetnek, kettőt Kínában, egyet pedig a lengyel Sczeczinben (!) A honlap sem titkolja azonban,hogy a KÍNAI IRODÁKAT NEM EZ A CÉG ÜZEMELTETI. Amit viszont a honlap is titkol, hogy a SCZECZINI IRODÁT 2018- NYARÁN KIBÉRELTÉK, FELÚJÍTOTTÁK, 2018 DECEMBERÉBEN KINYITOTTÁK, DE MOSTANRA BE IS ZÁRTÁK!!

Az üres lengyel irodában elvileg “magyar találmányok külföldre jutását segítették”. Kb 8 frenetikus talámányt szerettek volna Sczeczinben eladni, nulla sikerrel. Ezek közül néhány leírását csatoltam, kedvencem a világító rózsa…De próbálkoztak víztisztító berendezéssel is, bár a lengyelek jelezték, hogy Sczeczin körül elég fejlett a vízhálózat 🙂

Gógyi1  Gógyi2  Gógyi3   Gógyi 4

Egy DIOO fantázianevű gyermek oktatóproramnak, mint magyar találmánynak pedig pedig lengyel demofilmet csináltak (információim szerint szerény 5 millióért)  https://youtu.be/V6p3J4OY9n4

Azt, hogy a 2,5 milliárdot mire költötték, törvénytelenül titkolják. A honlapon 2 sámándobos szerződésen kívül egy 55 milliós tanulmány szerepel csak  Itt megtekinthető

A kamucég igazgatója hosszú ideig  egy bizonyos Dominek Dalma Lilla nevű Úrhülgy, HAVI 1,9 MILLIÓÉRT. Hogy a korábbi fidelitasos Dominek Dalma Lilla szakértelmére mi szüksége van a cégnek, a hölgy a DOKTORI DISSZERTÁCIÓJÁT A MELÓ MELLETT ÍRTA  Az élménycentrikus- és az információ-centrikus tárlatvezetés megítélése és lehetősége a hazai múzeumokban témában Itt olvasható és amúgy az ELTE TERMÉSZETTUDOMÁNYI KOMMUNIKÁCIÓ tanszék tanársegéde  az elte munkatársa . A vezérigazgatói kinevezésben ennél talán még nagyobb szerepet játszhatott, hogy a hölgy Hoppál államtitkár fidelitasos kabinetfőnöke volt https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/pecsen-tartott-kulturalis-konferenciat-a-fidelitas/

Őt a vezérigazgatói székben Lepsényi István, az NGM korábbi államtitkára Bővebben róla váltotta az 1,9 milliós álomállásban.

Eközben a miniszterelnöki kulturális tanácsadó havi 180 ezer forintot (3 év alatt 6 milliót) vett fel tiszteletdíjként.

A cégre korábban a Magyar Narancs is felfigyelt, a fentieken kívül egyéb visszásságokat találva a Narancs cikke. Mindent elmond a mai viszonyokról, hogy gyakorlatilag ez a kis 2,5 milliárdos panama gyakorlatilag teljesen visszhangtalan maradt.

Összefoglalva: 3 év alatt 2,5 milliárdot tapsolt el a cég, kevesebb, mint egymillió bevételt elérve, EGYETLEN ÜZLETET SEM KÖTVE.

Ha az ügyvédeimnek lesz rá ideje, természetesen feljelentést is kell tenni- bár ugye minek.