BEZÁRÁS
ÜGYEK

Bayerné a jóstehetség

MENÜ

Bayerné a jóstehetség

Járvány idején sok minden fontos dolog nem állhat le az országban, ilyen a csalásokat leleplező korrupcióinfó. A mostani az egészségügyről, vírustesztekről szól, ha nem is koronavírusról, hanem HIV és hepatitisz tesztekről. Nagy kérdés, hogy a korona teszteket is így szerzik-e be?

Az ügy a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó szolgálat vírustesztjeiről szól.

Tavaly ugyanis a Közbeszerzési döntőbizottság elkaszálta a tender végeredményt arra hivatkozva, hogy az nem biztosított egyenlő feltételeket a tenderen indulóknak. Amikor kicsit utánajártam, megtudtam (bár először nem hittem el), hogy az OVSZ UTOLJÁRA 2014-BEN EGY FÉL ÉVES IDŐSZAKBAN SZEREZTE BE A TESZTEKET TÖRVÉNYES MÓDON, KÖZBESZERZÉSEN. AZÓTA HÁROMSZOR SEMMISÍTETTE MEG A TENDERT A KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG (nagyon komoly indoklásokkal, milliós pénzbüntetésekkel) ÉS AZ OVSZ TÖBBSZÖR VISSZAVONTA A KIÍRÁST-  ÍGY ÖT ÉVEN KERESZTÜL TÖRVÉNYTELENÜL, KÖZBESZERZÉS NÉLKÜL BÍZTÁK MEG A DIAGON KFT. Ami viszont szintén csak Abszurdisztánban lehetséges: Bayer Zsolt felesége, az Országos Vérellátó szolgálat vezetője jóstehetség: ANNAK ELLENÉRE TELEPÍTETTÉK és beüzemelik a Diagon által forgalmazott, teljesen új, még nem kipróbált automatákat, HOGY ELVILEG NEM LEHET TUDNI, HOGY KI NYERI AZ ISMÉTELT KÖZBESZERZÉST. Az ilyen készülékeket, különösen új technológia esetén nem egyszerű telepíteni, nem olyan, mint egy hűtőgép, a mit be kell dugni a konnektorba. Bayer Zsoltné azonban úgy tűnik, HISZ AZ IRÁNYÍTOTT KÖZBESZERZÉSBEN. Azzal védekezik, hogy az olcsóbb ajánlatot választották volna -ez lehetséges is, hiszen az Abbott egy új, eddig nem kipróbált tesztrendszert küldene, Magyarország referencia is lehetne számára. Azonban NEM TUDJUK, MENNYIT VESZTETTÜNK AZON, HOGY VERSENY NÉLKÜL SZERZI BE 5 ÉVE A TESZTEKET.  Továbbá az, hogy a megismételt közbeszerzésen is ők lennének az olcsóbbak, természetesen egyáltalán nem száz százalék- csak ha irányítjuk a dolgot. Ebben az OVSZ nagymesternek tűnik -évek óta nem tudott egy törvényesnek tűnő közbeszerzést sem lefolytatni, mindeig lebukott azzal hogy nem ad esélyegyenlőséget a jelentkezőknak

Az, hogy komoly munkával telepítették, beüzemelték és hónapok óta tesztelik az Abbot új automatáit, két dolgot jelenthet:
1) csalhatatlan jósok
2), hogy AZ ÚJ KÖZBESZERZÉST IS ÚGY AKARJÁK KIÍRNI, HOGY CSAK AZ ABBOTT NYERHESSEN.

Egy szakértő megjegyzései az ügyről:
Egy készülék kipróbálásához, nem 3db készüléket szoktak adni (pont
annyit, ami a következő tenderben lefedi az egész ország igényét). Nem
alakítanak ki neki végleges helyet, vízrendszert egy halom pénzért 3
készülék részére. Informatikai rendszert egy halom pénzért, a mostani
rendszerhez illesztve (egy ilyen illesztés több millió Ft).  A
kipróbálás amúgy, már 2 évvel ezelőtt nyáron megtörtént, mivel a
délpesti vérellátóban itt volt egy Alinity S egy egész hónapra. Akkor
mindent ki lehetett rajta próbálni, hétvégénként több ezer mintát
mértek rajta a dolgozók, kötelező túlórában.  A mostani akció, nem a
kipróbálásról szól, hanem a végleges rendszer telepítése történt meg.
Esetleg kérdezze meg, hogy az újonnan kiírt tenderben, új készülékeket
kell e megajánlani? Ha az Abbott nyer, hozza e a 3db új AlinityS-t? Ez
egy komoly tenderben minimum feltétel, mivel ezekben már addigra több
10 ezer vizsgálat lesz. Esetleg említse meg, hogy a készülék
megbízhatósága, továbbra sem üti azt a színvonalat, amire egy egész
ország vérellátását rá lehetne bízni….

Dokumentumok:

OVSz-válaszlevél