BEZÁRÁS
ÜGYEK

Lázáréknak dupla pénz jár?

MENÜ

Lázáréknak dupla pénz jár?

Péntek délután öt órakor mailt kaptam a “Korábban Érkeztem” Alapítványtól, hogy másnap (szombaton) Szegeden várnak engem és a sajtót, ahol választ kaphatok a kérdéseimre. Gondolom, nem szerették volna igazán, hogy elmenjek, mert akkor nyilván hamarabb küldtek volna meghívót, vagy pedig kicsit későbbi időpontra. Kirakatrendezvényen vettem részt, ahol két(!) államtitkár és az M1 “híradó” is részt vett azért, hogy az egészen elképesztően bizarr pénzköltésről elterelje a figyelmet.

[su_document url=”https://korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2017/09/meghivo.pdf”]

Válaszokat azonban nem kaptam, így továbbra is állítom, hogy Lázárné alapítványával ugyanaz a baj, mint F.Flórián szövetkezetével: a papíron megfogalmazott célok elvileg legitimek, a beárazott tételek azonban valami egészen másról szólnak.

Ezt az állításomat sajnos tovább erősíti két másik alapítvány hasonló projektje, melynek szintén kikértem a megvalósíthatósági tanulmányát és a részletes költségvetését.
Ugyanis nem csak Lázárnéék kaptak 1,2 MILLIÁRDOT hanem két másik -valódi-alapítvány is, DE ŐK CSAK 600-600 MILLIÓT UGYANARRA A FELADATRA.

Ez persze az EMMI felelősségáét is felveti (a 3 projekt “tanulmányai” fedik egymást, ugyanarra nem szabadna EU pénzt adni) és két másik alapítványnál is vannak érdekes tételek, DE pl.:

  • azt a “módszertani” tanulmányt, amit Lázárnéék 50 millióért (50ezer óradíjért) akarnak csináltatni, a másik alapítvány 8 millióért csináltatja
  • a másik alapítvány nem akar 900 ezer/hónap díjért vidéki városokban 3 házat bérelni összesen 80 millióért
  • nem akar 50 millióért bútorokat venni a házakba
  • a másik alapítvány nem akar 50 milliót elcseszni “jogi tanácsadásra”
  • VISZONT a másik alapítvány nem 60 milliót, hanem 150 milliót tervez a 20 mentornak(akik a valódi munkát végzik a tervek szerint) adni, ez 50 ezer/HÓ helyett 150 ezer/HÓ lenne
  •  A pécsi alapítvány próbálta menteni a pénzt és egy csúcskategóriás uh-t is beletett az anyagba

Megtekinthető dokumentumok: