BEZÁRÁS
ÜGYEK

Flóriánnak nem lesz farkasa?

MENÜ

Flóriánnak nem lesz farkasa?

A sajtótájékoztatón most “csak” egy 10 milliós tételre hívjuk fel a figyelmet, de kevés szemtelenebb elszórt pénz van annál, mint amikor egy semmit nem dolgozó, de 1,6 milliárd ellopása miatt bukott politikus semmit nem dolgozó alapítványa kapja az összeget.

Ma már köztudott és a kormány is beismerte, hogy minimum 1,6 milliárd forint eltűnt F.Flórián vezetése alatt az Országos Roma Önkormányzat “Híd a munka világába” című programjából.

F.Flórián pedig bár képviselői fizetése mellett havi egymilliót kap a miniszterelnök megbízottjaként, gyakorlatilag illegalitásba vonult.

Az is kérdés, hogy a miniszterelnöktől mire kap évi 12 milliós fizetést, azonban a sajtótájékoztatón bemutatjuk, hogy Balog Zoltántól -igaz. közvetve- még 2016-ban is kapott 10 millió forintot. Minden botrány ellenére, a kormány által is beismerten ellopott 1,6 milliárd után.

Az alábbi oldalon letölthetőek a 2016. június 29-ig kifizetett EMMI támogatások, a 33. oldal alján megtudjuk, hogy a F.Flórián által vezetett Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány 10 millió forint támogatásban részesül 2016-ban!

Az OTKA alapítványról tudni kell, hogy F. Flórián vezeti, és 1998 az elnöki kegyelemre éppen azért volt szükség, mert az alapítványnál feltárt törvénytelenségek miatt vádemelés alatt állt (részletek >>).

Az OTKA alapítvány fájdalmasan tétlennek tűnik, a honlapja szerint gyakorlatilag az égadta világon semmit nem csinál üres lap és üres oldal. Elérni borzasztóan nehezen, csak egy űrlapot kitöltve lehet.

Pedig “dicsekedhetett volna” például az 52 millió (!!) forintból a Bács Szakma oktatási Nkft-vel (!!) megcsináltatott 12 db “családi nappal“. Azaz 2015 végén, amikor már javában tartott a botrány, rendezvényenként 4.2 milliót költöttek, ha valóban voltak ilyenek. Mindezt abból a 6 milliárdos “Út a szakmaválasztáshoz” “ösztöndíjprogramból” végezte, amiből csak az ösztöndíjakat felejtették el. Ugyanebből a pénzből 46 milliót költöttek az Alapítvány és a Lungo Drom VIII-kerület Bezerédi 17 alatti , folyamatosan bezárt, nagy kerítéssel védett székházának felújításához.  Az OTKA 2014 -es közhasznúsági jelentése alapján 2014-ben 500 millió (!) brüsszeli pénzt bíztak rájuk. Ebből többek között F.Flórián szülőfalujában, Tiszaroffon “Családi Erőforrás Központot” hoztak létre 130 millió forintért, illetve 200 milliót személyi kifizetésekre költöttek:

[su_document url=”https://korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2016/08/OTKA-éves-besz_2014.pdf”]

A 2016-os EMMI 10 millió forintos támogatásának indoklása egy nagy vicc: “Kedvezményezett a támogatási kérelmében, a mellékelt szakmai programban és a költségtervben részletezettek szerint vállalja, hogy a mentorhálózatot alakít ki és működtet. A mentorhálózat célja a helyi szereplők közötti, elsősorban a szülők és az iskola közötti kapcsolattartás kialakítása a partnerség elve mentén elősegítve a hátrányos helyzetű, kiemelten roma diákok köznevelési intézményekben történő bennmaradását (továbbiakban együtt: szakmai feladat)”.

10 millió forintból. Mentorhálózatot. Arra, amire a 6 milliárdos “Út a szakmaválasztás” projekt sem volt elég, mert végül annak tizede ment csak a mentorok és diákok díjazására.

Ez a 10 millió csak F.F. pénzelésére lehetett jó, más értelmes feladat nem állhat mögötte. Természetesen feljelentést teszünk ebben az “aprópénz ügyben” ügyben is és ismét értetlenségünknek adunk hangot, hogy F.F miért lehet még szabadon