BEZÁRÁS
ÜGYEK

Nesze semmi, fogd meg jól – Voldemort szolgái Békésben is

MENÜ

Nesze semmi, fogd meg jól – Voldemort szolgái Békésben is

A 30. Korrupcióinfón rámutattam, hogy eddig harminc komoly visszaélésre hívtam fel a figyelmet hetente úgy, hogy egyiket sem tudták cáfolni érdemben az érintettek.
A sorozat elsődleges célja az volt és a továbbiakban is az, hogy a bemutatott esetek nagy számával szemléltessük a korrupció tarthatatlan szintjét, illetve speciálisan bemutassuk a brüsszeli pénzek szisztematikus, előre megfontolt, államilag asszisztált ellopásának rendszerét.

Ezt a sorozatot folytatni is fogjuk, de mostantól elkezdünk a megoldási javaslatokkal is foglalkozni. Nem igaz, hogy a korrupció nem mérsékelhető. Ennek első feltétele az kell, hogy legyen, hogy a társadalom ismerje és érezze a problémát, a második viszont az, hogy elhiggye: megfelelő akarat esetén igenis fékezhető a csalás. 2018 után ennek meg is kell történnie, de ennek előfeltétele a kormány menesztése.

Ezért kezdeményezni fogom az ellenzéki pártokkal az intenzív egyeztetést.Az egyeztetés egyrészt a végrehajtandó korrupcióellenes intézkedésekről kell, hogy szóljon, másrészt a választási rendszer megváltoztatásának (külföldi szavazók, arányosság stb) kikényszerítéséről. Az LMP 2012-ben részletes cselekvési tervet foglalt össze a korrupció ellen 12 pontban, a következő alkalomtól kezdve az aktuális esetek mellett ezekről is szó lesz.

Az aktuális eset a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány közbeszerzéseiről szól. Az alapítvány a több közbeszerzésükön résztvevő Public Sector Kft-n keresztül köthető a Voldemort-gate-hez. Az alapítvány pedig Simonka György békési képviselőhöz köthető, aki talán a helyi varázslónak is nevezhető. Az alapítvány kurátora Gábriel Pálné, aki a képviselő több cégében is megjelenik.

A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért “Közhasznú Alapítvány” közbeszerzéseiről üvölt, hogy senki nem gondolta őket komolyan. Objektív tények támasztják alá a közbeszerzések szabálytalanságát, (nem kompetens cégtől kér ajánlatot, mindig ugyanattól a cégtől kér ajánlatot, amitől ugyanebben a projektben több száz km-re másik falvakban is) illetve a rendkívül rövid időintervallumok a szerződéskötés és a projektzárása között objektívan is valószínűtlenné teszik, hogy történt-e bármilyen teljesítés. Utóbbi bizonyíték alapján Magyarország Kormánya is bűnös felelőse lehet az ügynek, ami különösen jelentőssé teheti a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítványt.

1) Egészségügyi szűrés 25.000 Ft/óra DÉL-BÉKÉSBEN Public Sector Kft. (BUDAPEST 6.ker SZINYEI MERSE utca)/
Ajánlatot kértek még: IMS Kft., Friss Európa Nkft. 17.3 Mill „Lendületben a kistérség!” – Szűrőprogramokkal és egészségfejlesztéssel kapcsolatos szakértői szolgáltatások (TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0019) című, Mezőkovácsháza Önkormányzat 125 millió forintos projektjéből. Dél-Békési Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány: Szűrőnapok A kistérség településein 3 alkalommal szűrőnap szervezése, mely 5 betegségtípus szűrését célozza: keringési, érzékszervi, mozgásszervi, dohányzás és szájüreg daganat. Az alábbi bontásban részletezzük a tevékenységet (BUDAPESTI PUBLIC SECTOR KFT!!!):
Szűrés 1.: A keringési betegségek kockázatára irányuló szűrések, ahhoz kapcsolódó kockázatbecslés és tanácsadás, vérnyomásmérés, artéria merevség vizsgálat, koleszterinszint mérés, hiperlipidémia (vérzsír) szint mérés, vércukorszint mérés, magasság mérés, testsúly mérés, bőrredő mérés (testzsír tömeg mérés), BMI számítás, derék-csípő arány vizsgálat, cél testsúly meghatározás, koronária rizikós besorolás. Táplálkozással kapcsolatos információnyújtás. Szűrés 2.: Érzékszervi megbetegedésekre irányuló szűrések, ahhoz kapcsolódó kockázatbecslés és tanácsadás. Érzékszervi megbetegedésekre irányuló szűrés: hallás és látásszűrés, szemfenék vizsgálat, szemnyomás vizsgálat, általános látásvizsgálat Kettesy-tábla segítségével és hallásvizsgálat. Szűrés 3.: mozgásszervi megbetegedésekre, szájüregi daganat és rák megelőző állapotokra irányuló szűrések és kapcsolódó tanácsadás, csontritkulás, ízületi mozgástartomány, izomerő, gerinc deformitások, tartási rendellenességek szűrése, láb deformitás szűrés, degeneratív ízületi megbetegedésben szenvedők szűrése, mozgáskoordinációs zavarok
Szűrés 4.: dohányzással kapcsolatos rövid intervenció kilégzési levegő CO tartalmának mérése, kérdőív kitöltetése rövid intervenció, szükség esetén a megfelelő szakellátásba irányítás. A helyi tüdőgondozó szakemberei vesznek részt a szűrőnapokon. Szűrés 5.: a program megvalósítási ideje alatt minden településen szájüregi daganat szűrést végzünk 4 órában a helyi fogorvosok bevonásával.

A közbeszerzési kiírás is egy vicc, tanácsadást is kértek pl ilyenre: Fontos a szakemberek szemléletmód váltása, hogy felismerjék, hogy fontos, hogy észrevegyék, ha például a páciensnek nincsen pénze megvenni a felírt gyógyszereket, akkor inkább segítsenek neki, hogy melyiket váltsák ki, mert ha a betegre bízzák, nagy probléma lehet belőle.

2) „Családi életvitelt támogató életvezetési és tanácsadási szolgáltatások” ajánlat kérve: Public Sector, Bp. Szinyei Merse utca IMS Kft. (Budaörs, Panoráma út, Friss Europa Kft Bp Ráday utca) 21 millió Ft

 • I. rész: A családok kiegyensúlyozott fejlődését segítő gyakorlati szolgáltatások PUSZTAOTTLAKÁN!!!
  Babaőrző program
  Kötelező gyermekfelügyelet
  Mobil Gyermekfelügyeleti Szolgálat
  Bababörze Szívességcsere Központ
  Családi Információs Pont
  Baba – Mama Akadémia
 • II. rész: A családi élet fontossága, a házasság és gyermekvállalás témájú szemléletformáló programok
  Családi, párkapcsolati mediáció
  Szemléletformáló foglalkozások fiataloknak a férfi-nő kapcsolat fontosságáról
  Szülőakadémia I. – Legfőbb értékünk a gyermek
  Szülőakadémia tréning II. – Az egészséges életvitel műhelysorozat
 • III. rész: Projekt-támogató szolgáltatás
  Disszemináció

Azt, hogy a “közbeszerzés” előre lezsírozott módon történhetett az igazolja, hogy a több száz kilométerrel odébb fekvő falvakban, Cecén és Lajoskomáromban (Fejér megye) ugyanazt a három budapesti céget hívták meg “egészségszűrés témában ajánlattételre, mint Dél Békésben.
Éljünk egészségesen!” – EFI működésével és szűrőprogramokkal kapcsolatos szolgáltatások.
Cece Önkormányzat 16,13/16,12 IMS, Friss Európa
“Rajtad múlik!” – EFI működésével és szűrőprogramokkal kapcsolatos szolgáltatások (TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0045)
Lajoskomárom 16,13/16,12 IMS , Friss Europa Kft

3) Keretmegállapodás területi emberi erőforrás-fejlesztési program komplex megvalósítására irányuló szakértői kapacitás rendelkezésre bocsátására I. rész. 88 millió Ft, 23.000 Ft nap = 40.000 Ft/nap. Nyertes cégek mindegyike budapesti cég: Humanitas Socialis Kft., IBS Management Közhasznú Nonprofit Kft., TOPSEC Informatikai és Oktatási Kft., Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítvány közös ajánlattevők. Postai cím: Angol utca 34., Angol utca 34., Múzeum utca 5. fszt. 5., Németvölgyi út 64.

A szerződéskötés időpontja: 2015/10/09
Záróközlemény kiírása: 2015 november 30! (részletek >>)

Ha az időablakot nem vesszük figyelembe, akkor is ez az egyik legbizarrabb, legszemtelenebb program. Először nem is akartam hinni a szememnek, azt hittem, hogy tévedés: a közbeszerzési eljárás ugyanis erre a projektre hivatkozik! TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005 Ennek SEMMI KÖZE A DÉL_BÉKÉSI MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐK HUMÁNFEJLESZTÉSÉHEZ: Erre a TÁMOP 4.2.2.D-15/1/Konv Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén Orosháza Kodolányi János Főiskola CÍM : KEIRDI Kutatási Szolgáltatási Design: RIQ&Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás.
Erre a programra 192 millió forintot kapott a Kodolányi Főiskola, egész egyszerűen értelmezhetetlen, hogy hogyan került a képbe a Dél-Békési Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány. A záró közlemény egyetlen nagy vicc pl: “Ezen kívül a projektben számtalan tanácsadás is megvalósult, melyek főként a Humánerőforrás szolgáltatás fejlesztését és felzárkóztatását, a Kutatási szolgáltatások fejlesztését illetve az Együttműködések fejlesztését célozták meg. A humánerőforrás fejlesztését célzó tanácsadások során főként pályaválasztási, személyiségfejlesztési, karrier és család összehangolását segítő, egyéni munkateljesítmény javítását célzó, és vállalkozóvá válást támogató tanácsadások, illetve ezekhez kapcsolódó tanulmányok, a kutatási szolgáltatások fejlesztése során javarészt innovációs stratégiák, kutatási programok, és szervezetfejlesztési tanulmányok valósultak meg és készültek el.
Négy különböző témakörben zajlottak a képzések, az alábbiak szerint volt vezetőképzés, tudománymenedzser képzés, tudásprojektmenedzser-képzés és nemzetközi kutatási projektasszisztens képzés is. A kutató és fejlesztő munka sikeres megvalósítása érdekében két darab MTA doktori címmel, illetve ezzel egyenértékű kutató és fejlesztő háttérrel rendelkező kutató is bevonásra került”

4 ) IT-864. Keretmegállapodás területi emberi erőforrás-fejlesztési program komplex megvalósítására irányuló szakértői kapacitás rendelkezésre bocsátására I. rész. 125 millió Ft / 1100 szekértői nap (ebből 320 marketing!!!)
Nyertes cégek:  Humanitas Socialis Kft., IBS Management Közhasznú Nonprofit Kft., TOPSEC Informatikai és Oktatási Kft., Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítvány közös ajánlattevők
Postai cím: Angol utca 34., Angol utca 34., Múzeum utca 5. fszt. 5., Németvölgyi út 64.

A szerződéskötés időpontja: 2015/11/30 (év/hó/nap
Teljesítési határidő: Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatási c. pályázat pályázati útmutatójában foglaltak szerint, legkésőbb a projekt fizikai befejezésének tervezett napja, azaz 2015. december 31. napja.

Feladat:
IT-864. Keretmegállapodás területi emberi erőforrás-fejlesztési program komplex megvalósítására irányuló szakértői kapacitás rendelkezésre bocsátására I. rész.
Szakértők: 100 nap
IT-865. Keretmegállapodás területi emberi erőforrás-fejlesztési program komplex megvalósítására irányuló szakértői kapacitás rendelkezésre bocsátására I. rész.
Informatika: 20 nap
Marketing: összesen 320 nap, 60 000 darab
IT-868. Keretmegállapodás területi emberi erőforrás-fejlesztési program komplex megvalósítására irányuló szakértői kapacitás rendelkezésre bocsátására I. rész.
Szakértők: 100 nap
IT-869. Keretmegállapodás területi emberi erőforrás-fejlesztési program komplex megvalósítására irányuló szakértői kapacitás rendelkezésre bocsátására I. rész.
Informatika: összesen 60 nap
Marketing: összesen 320 nap, 90 000 db
IT-871. Keretmegállapodás események megszervezésére II. rész.
Összesen nap: 14
összesen rendezvény: 14
A program két óriási projektben “valósult meg”:

 1. TÁMOP-6.1.5-13-2014-0002 Dél-Békési Kistérségi Társulás”Kulcs egy jobb élethez!” – Békés megye komplex emberi erőforrás-felzárkóztatási programjának kifejlesztése Dél-Békésben 1,4 MRD! 2015 március-2015 december!!! Elvileg ilyeneket csináltak: bővebben >>.
 2. TÁMOP-6.1.5-14-2015-0007 Békés Megyei Területi Társadalmi Aktivitás Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
  “A jövőt gyermekeinkkel építjük.” – Komplex területi társadalmi aktivitás program a versenyképes Békés megyéért! 1 Mrd 2015 márc 31-2015 december 28

Egészen elképesztő, hogy 2015 december 28-án még kormányzati határozat jelent meg, hogy 2015 dec 31-ig 200 millióval megnövelik a programok ban elverhető pénz mennyiségét. 3 napjuk volt 200 milliós humánerőforrás fejlesztésre (mert dec.31-ig lezárulta az uniós ciklus!!). Kormányhatározat a projektről!
A Kistérségi Társulás további közbeszerzése a fenti projektekben is: 2015 november 30 Dél Békés Kistérségi társulás 20 millió Ft 200 nap= 100.000 Ft/nap. Egészségfejlesztés, Felzárkóztatás
Humanitas Socialis Kft., IBS Management Közhasznú Nonprofit Kft., TOPSEC Informatikai és Oktatási Kft., Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítvány közös ajánlattevők;Humanitas Socialis Kft., IBS Management Közhasznú Nonprofit Kft., TOPSEC Informatikai és Oktatási Kft., Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítvány közös ajánlattevők.

ESEMÉNYEK MEGTARTÁSÁRA, 15 db esemény, becsült összeg 15.164.000 Ft, megvalósult 15.164.000 Ft egyetlen ajánlatból!

1 MRD: 10 ezer Ft szakértői nap=100.000 Ft/napért adtak életmód tanácsokat humánfejlesztés Dél-Békés Kistérség .A nyertes ajánlattevő neve és címe
Hivatalos név: Humanitas Socialis Kft., IBS Management Közhasznú Nonprofit Kft., TOPSEC Informatikai és Oktatási Kft., Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítvány közös ajánlattevők.

5) További szórakoztató közbeszerzések az Alapítványtól:

Életvezetési programok, szülői klub, étrendi és testmozgási tanácsadás 14 millió Ft Recognition Kft. (ESZTERGOMI KFT SOHA ELŐTTE BEVÉTELE NEM VOLT, SEM UTÁNA), de ajánlatot kértek a PROGAN INFORMATIKAI TANÁCSADÓ (!!!) KFT-től is (budapesti cég, évente kb 300 ezer Ft bevétellel) és a TRINETY MEDIA Kft-től!!! (trinety.hu szerint
A Trinety Media Kft. meghatározó piaci szereplő a bor, gasztronómia, wellness és fürdőzés világában) Ha csak az ajánlatadók körét nézzük, már erős kétségek merülnek fel, hogy bárki komolyan gondolta-e itt pl. a szülői klubbokat falunapok 20 millióért, a nyertes a budapesti ALPOK LINE KFT. (ajánlatot adott még: Training and Consulting Kft)

Mentorszolgáltatás 29 millióért “Szolgáltató”: IBS Management (Ez is Hűvsvölgyi úti cég, de a honlapja legalább a témáról szól, azonban a Progan Informatikai tanácsadót itt is megkérték ajánlatadásra..
Lóistálló
Szent György – Jövő Építő és Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Szabadidős közösségi tér Pusztaottlakán. 20 millió Ft
Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment Közhasznú Egyesülete Kültéri hangosítási rendszer és 3 db laptop beszerzése becsült: 8,42 millió legjobb ajánlat 8,42 millió ILYEN KFT NINCS MÓRAHALMON AZ OPTEN SZERINT