BEZÁRÁS
ÜGYEK

Lezárták a NAV “nyomozást” – P. Péter ismét segített!

MENÜ

Lezárták a NAV “nyomozást” – P. Péter ismét segített!

A 46. Korrupcióinfón arról a határozatról számoltunk be Horváth Andrással, amit a NAV-ban tapasztaltakkal kapcsolatos feljelentés lezárásáról kapott. Igazi kortörténeti dokumentum, a sajtótájékoztatón néhány dolgot kiemeltünk:

Horváth Andrásnak igaza volt abban, amikor azt állította, hogy nagy nemzetközi cégek adóvizsgálatát felső vezetők leállították, vagy a vizsgálat elkezdését megakadályozták.

Tették ezt annak ellenére, hogy az adócsalás számos esetben megállt, a dokumentum több példát tartalmaz arról, amikor Horváth András feljelentése után az adóhatóság utólagosan több milliárdos adókötelezettséget állapított meg. Ennek ellenére vádemelési javaslatot csak a Delta Feed Kft ügyében tettek a nyomozók.

  • A nyomozás elképesztően felületes volt, magával a tényállással, az adóelkerülés meglétével/kizárásával még 46 milliárdos ügyben sem foglalkozott. Ebben az ügyben pl. csak behívta az ügyet leállító vezetőket. Mivel azok azt mondták, hogy szerintük ugyan nem lehetett cáfolni a gyanút, de mivel külföldről lassan jönnek az anyagok ezért nem is bizonyítható. Inkább lezárták tehát az ügyet.
  • A “Zöld dossziéban” átadott ügyek tizedével sem foglalkoztak
  • Az Európai Ügyészséget nem véletlenül akadályozza a kormány, mert többek között éppen az ÁFA csalások ellen hoznák létre.
  • A csalások pár évig csökkentek, de ismét sok jel mutat arra , hogy belendültek
  • Ezekben az ügyekben nem az a baj, hogy erkölcsileg problémás, hanem az, hogy a pénz nagyon hiányzik a költségvetésből
  • A dokumentum egy kicsi, de nagyon fontos bepillantást mutat, hogyan simogatja az állam a nagy nemzetközi cégeket. Azt meg mindannyian tudjuk, hogy a kicsi magyarokat hogyan préseli.
  • Nem véletlenül szüntették meg azt a lehetőséget, hogy a feljelentő panasszal élhessen az ügyészségnél
  • Az LMP megfontolja a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását (az ügy kirobbanásakor arra hivatkozva utasították el, hogy nyomozás van folyamatban)

[su_document url=”https://korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2016/12/hatarozat.pdf”]