BEZÁRÁS
ÜGYEK

Ingyen vadhúst mindenkinek!

MENÜ

Ingyen vadhúst mindenkinek!

Azt hiszem, a héten milliárdos ügyek helyett egy kis szimbolikus karácsonyi történetet mutatnánk be… Kicsi, de szerintem nagyon szép és jól érthető.

Dr. Simon Attila István jogász ma a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő piacáért felelős helyettes államtitkára. Korábban, 2014 és 2015 októbere között a Földművelésügyi Minisztériumban volt közigazgatási államtitkár, sajtóhírek szerint a távozásának köze volt a földeladásokhoz, de a döntést hivatalosan soha nem indokolták. Ezt megelőzően, 2010-től 2014-ig a Vidékfejlesztési Minisztériumban volt igazgatási és agrár szakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkár.

Ez időszak alatt, 2013. dec. 22-én, közvetlenül karácsony előtt engedélyezték, hogy 20 kg vaddisznóhúst (értéke 40.000 Ft) térítésmentesen kiadjanak számára a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskolából (lásd: csatolt dokumentum).

Az iskola fenntartója a Földművelésügyi Minisztérium. Az iskola honlapja szerint “az intézmény a gyakorlati oktatáshoz 1786 ha tanerdővel, 5300 ha oktatási-kutatási célú, különleges rendeltetésű vadászterülettel, 1000 m fűthető fóliaházzal, üvegházzal, 2,8 ha-os vadasparkkal, dísznövény-, kertészeti gyakorlókerttel, erdészeti csemetekerttel rendelkezik” – mindezt nem egészen 400 gyerek képzéséhez”. Az engedélyező Márkvárd József, a Fidesz oktatási munkacsoportjának tagja. Azóta úgy tűnik, beérett a befektetés, mert a nagy Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum igazgatója lett szeptemberben.

Gúti Zsuzsanna 2015. okt. 16. napi állapot szerint a Földművelési Minisztérium közigazgatási államtitkárának volt a titkárság vezetője, főosztályvezetői beosztásban. 2016. 02. 16-án a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő piacáért felelős helyettes államtitkári titkárság főosztályvezetője. Ott, ahol ma dr. Simon Attila István helyettes államtitkár. Látható; a két viszonylag fiatal ember korábban is együtt dolgozott, most is együtt dolgozik. Úgy tűnik, hogy Gúti Zsuzsanna szintén kapott 20 kg vaddisznóhúst térítésmentesen ugyanabban a középiskolában, ugyanazon a napon, 2013. dec. 22-én.
Vajon a karácsonyi vadhús benne van-e a munkaszerződésben? Mi ez a szakképző, valami kormányzati éléskamra? Kik és milyen gyakran kapnak innen ezt-azt? Mégis milyen évet írunk (mióta ilyen ez az ország? 1890? 1925? 1971? 2016?)? A milliárdos anomákat már megszoktuk, vajon hány milliárd mehet el ilyen apró tételekben? Ezeknek az embereknek tényleg a legkisebb is számít? Karácsonyi adomány szegény államtitkároknak? “Felülről” jött a vaddisznós kérés, vagy “alulról” “ajánlották fel” a minisztériumi vezetőknek? Egyáltalán mi a kapcsolat e között a két ember között? Persze, mint jogsértés nevetséges, ennél komolyabb ügyek is elsüllyednek, de akkor is, benne van az egész ország, az egész rezsim, mint cseppben a tenger.

 

Frissités: Simon Attila tagadja az esetet, tehát a dokumentumok vagy hamisak, vagy nem mond igazat.

 

[su_document url=”https://korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2016/12/scan02.pdf”]