BEZÁRÁS
ÜGYEK

Ha foci van, minden van

MENÜ

Ha foci van, minden van

Egy korábbi alkalommal részletesen beszámoltunk arról hogy a Budapesti Iparkamaránál hogyan szórakoztak (loptak) el uniós százmilliókat, több alkalommal a kamara vezetőinek saját cégének kijátszva a szakoktatásra szánt pénzeket. A budapesti kamara vezetōjét le is váltotta Parragh, ám úgy tūnik, az eszetlen pénzherdálás az országos kamaránál is tovább zajlik.

Ezért érdekelt különösen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jelenleg is folyó, GINOP 321-15 számú “Infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetenciafejlesztő program kkv-knak” elnevezésű , 2 milliárd forintos projektje. A pénz elég horribilis összeg, hogy a megvalósíthatósági tanulmányát megkérjük, azonban Parragh László a mellékelt levélben egész egyszerűen megtagadta annak kiadását.

[su_document url=”https://korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2017/05/MKIK-lev.pdf”]

Indoklás: csak.

Egy ilyen dokumentum megtagadása egyetlen esetben lehet magyarázható: ha Parragh László leplezni akar egy újabb gigantikus pénzlenyúlást. Az, ami eddig kívülrōl látható a programból, az erre utal.

Így nem igazán tudjuk, mire megy majd el az óriási pénz.

A Felhívásból nagyon homályos célok látszanak, egy “tanácsadó hálózat”, “szemléletformáló” előadások és “reklámkampányok” volt a cél Egy tisztességes állampolgár számomra megküldött dokumentuma bepillantást nyújt a “projekt nagyszerűségébe”. A csatolt meghívó egészen hihetetlen pédát mutat, hogy hogyan akarják a vállalkozók személetét változtatni, a modern vállalkozókat kiképezni.

[su_document url=”https://korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2017/05/meghivo.pdf”]

A Hotel Magyar Királyban “Késedi Gábor, a Videoton FC mérkőzéselemzője beszélni fog minderről, s egyúttal bepillantást enged a Vidi játékosainak felkészülésébe, mindennapjaiba. Gábor azt vallja, hogy a futball tudomány is, nem csak játék, hisz a labdarúgók fejlődését a számokon keresztül szépen látni lehet” :)))

Ha nem látom, nem hiszem el.

Nehéz belátni, hogy ennek bármi köze lenne a “modern vállalkozások digitálissá válásához. A kétmilliárdos bulinak van egy szép honlapja. Ebből az is megtudható, hogy a program “szakaszzáró” rendezvénye pedig a Hidegkuti Nándor Stadionban lesz, természetesen a klubelnök Deutsch Tamás is részt vesz…

A honlapból az is látszik , hogy eddig 93 luxusrendezvényt tartottak, legtöbbször nagyon elegáns szállodában. A program – ha éppen nem a fociedzōk fortélyairól van szó – többnyire magáncégek reklámjáról szól. Nem lehet véletlen, hogy Parragh László nem adta oda a megvalósíthatósági tanulmányt illetve a részletes költségvetést. Ha ugyanis a költségvetésnek csak a negyedét költötték erre, az rendezvényenként kb 5 millió forint!!!

Hogy ezt az irgalmatlan sok pénzt mire költötték, az a közbeszerzésekből sem látszik, összesen 3 ilyet találtunk, 70 millió ft értékben. A többi nyilván szakértői díjakra, a luxusrendezvényekre, az “e-tananyagra” és a baráti cégeknek fizetett reklámkampányra folyt el. A Parragh által eltitkolt adatok miatt csak a gyanúja mondható ki: ismét a pénzek hangzatos céllal történő kilapátolásáról van szó: