BEZÁRÁS
ÜGYEK

Levél Polttól

MENÜ

Levél Polttól

Meglepő, de fontos levelet kaptam Polt Pétertől: 7 évnyi (!) nyomozás után 3 (három) gyanusítottja van az egyik legjobban felderített, bűnszövetségben elkövetett, felülről szervezett, a társadalomra különösen veszélyes, EU-s pénzt érintő csalás sorozat ügyében. 

Az előző minősítést nem csak én mondom, hanem először a Nemzeti Nyomozóiroda, majd a  NAV Közép-Dunántúli Igazgatósága,

aki emiatt tette át az ügyet a NAV Központi Nyomozóhatóságához (aki aztán továbbtolta az aktát a NAV Dél-Dunántúli igazgatóságához) 
Az Index cikke 1
Korábbi korrupcióinfo a témában
Az Index cikke 2

A levél itt található

Az ügy lényegét 2018-ban egy kísérlettel is bemutattuk Az Index videója a sajtótájékoztatóról : összesen 43 városban fizettek ki VÁROSONKÉNT 300 milliót EGYETLEN GIMNÁZIUMI LABOROS TANTEREMÉRT. Ez pedig úgy jött ki, hogy mind a 43 helyen horribilis pénzekért megrendeltek olyan dolgokat, amit elég lett volna csak egyszer, vagy még jobb lett volna egyszer sem megvenni. Pl 43 helyen írattak munkafüzeteket (a kísérlettel bemutattuk, hogy a természet törvényei minden városban ugyanúgy működnek) 25 millióért, de 25 milliót mindenhol kifizettek SZÖVEGSZERKESZTÉSÉRT és még 25 milliót egy-egy olyan tanulmányért, amelyik az elkészült tananyag minőségéről szólt. De hasonló összegekért vettek mindenhol TANTEREM FOGLALTSÁGOT JELZŐ SZOFTVERT stb.  A közbeszerzésre pedig a látszólag független önkormányzatok egy jól meghatározható, egymással összefüggésbe hozható cégcsoportból hívtak meg ajánlattevésre cégeket. A meghívások mintázata alapján állíthatta a Közép-Dunántúli NAV, hogy ezt csak KÖZPONTILAG SZERVEZHETTÉK.  Ehhez képest a három gyanusított természetesen egy vicc, hiszen pl csak a  43 résztvevő polgármesternek tudnia kellett a manipulációkról. Az ügyben amúgy az OLAF már régen lezárta a vizsgálatot, de a magyar kormány semmilyen információt nem ad arról, hogy mennyi pénzt kell visszafizetnünk. A kormány tagadásáról itt láthat egy videót :https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/2468743743236454