BEZÁRÁS
ÜGYEK

Valami bűzlik Zalaerdődön

MENÜ

Valami bűzlik Zalaerdődön

Egy nagy halom tehéntrágya, két nagy betontartály, egy portásfülke, benne egy asztal és egy szék, egy irodaépület – aminek hiányzik az egyik fala – de van benne hat szék és egy mérleg.

És egy lekopott EU-s tábla a gazban, ami 540 millió (!) EU támogatásról szól.

A nyilvános adatbázis szerint a pénzt teljes egészében ki is fizették a Capári és Társa VENDÉGLÁTÓ Kft-nek. A “vállalkozás” címkapcsolatban áll egy másik biogáz üzemmel, ami szintén nem üzemel: Felpécen szintén kaptak fél milliárdot biogáz üzemre. Ott a napi.hu korábbi cikke szerint annyival jobb a helyzet, hogy az meg is épült, de 2019-ben még nem üzemelt.  https://www.napi.hu/…/energia-biogaz-eromu…

Fogalmam sincs, hogy van-e kapcsolata bármilyen politikushoz a Capári családnak, akiknek a jelek szerint egy lovas komplexum a fő profilja, a biogáz üzem csak úgy mellékesen jött. A lényeg a rendszer: Magyarországon gyakorlatilag nem működik az EU pénzek ellenőrzése. A 2014-2015 időszakban az ellenőrző szerveknél konkrétan utasításba adták, hogy hiába találnak gyanús dolgot, ne nagyon legyen belőle eljárás. Ez jelentette az EU pénzek Lázár-féle kipörgetését, mindegy, hogy kinek és hova, csak diadalmasan jelenthessük, hogy elköltöttünk mindent.   Ha valakinek nincsenek “kapcsolatai”, akkor persze kaphatnak “szabálytalansági eljárást”, de a pénz már nyilván soha nem lesz meg.

FRISSÍTÉS:  Helyiek nagyon gyorsan jelezték, hogy természetesen a Capári család nagyon jó fideszes kapcsolatokkal bír. Végh László fideszes polgármesterrel szoros kapcsolatban vannak (ő az, akinek a felesége hamisította a bizonyítványát) Capári Róbertet a helyi választási bizottság alelnökévé is tették -ide pedig mindig csak megbízható kádereket szoktak tenni.