BEZÁRÁS
ÜGYEK

Patyi, a bátor

MENÜ

Patyi, a bátor

Patyi vezette “Nemzeti” “Közszolgálati” Egyetem  a törvényes két hét helyett két hónap alatt válaszolt néhány egyszerű kérdésemre. (valaszlevel)
A korrupcióinfókon többször bemutattuk az NKE egészen elképesztő pénzszórásiról, a két, összesen 30 milliárd forintot érintő “Közszolgálat fejlesztő” operatív programról. Az ügyben az EU inspektorai intenzív vizsgálatot folyttnak és a feljelentésem alapján NAV nyomozás is indult költségvetési csalás gyanúja miatt. Az előzmények itt olvashatók:
https://korrupcioinfo.hu/KI/korrupcioinfo/nke_eu/

Az első kérdés a horribilis összegekért bérelt ÁLLAMI INTÉZMÉNYEK bérletére kérdezett, ugyanis az intézmény honlapján idéntől már nem tüntették fel a szerződéseket.  Az adatigénylésben elismerték: bár eredetileg 2018 dec 31-ig kötötték meg a bérleti szerződéseket a kormányhivatallal (!),  idén januártól már nincsenek kifizetések!  A válasz szerint ugyanis módosították a keretösszegeket.  Ez nem jelenthet mást, mint hogy az NKE beismerte a horribilis költségvetési csalást jelentő összegek abszurditását: az eredeti szerződésekben ugyanis 8000 ft/nm/ hó áron (!) béreltek adminisztrációs helységeket , vagy 12000 ft/óráért (!) oktatótermeket a kormányhivataltól (ahol szintén EU pénzből elvileg oktatásban részesítették a hivatal munkatársait!). Ez nyilvánvaló költségvetési csalás. Azzal, hogy az NKE módosította a szerződéseket, gyakorlatilag beismerte a szemtelen pénzszórást és az EU vizsgálat és a NAV nyomozás eredményét előre finomító korrekciót vezettek be.

A 30 milliárd forint egyébként számos esetben azoknak az értelmiségieknek a lefizetésére szolgál, akik hajlandóak prostituálódni az Orbán kormánynak felesküdve. Az adatkérésünkben kiválasztottunk egy bájos tételt, bruttó 15 milliót kapott egy pszichológiával foglalkozó kft. A részünkre megküldött szerződésből kitűnik, hogy ezért a pénzért KÉT HÉT ALATT HÁROM MUNKATÁRS 106 EMBERNEK TARTOTT LÉLEKTAKTIKAI TANFOLYAMOT. Azaz a Kft. 3 embere két hét alatt 5-5 millió forintot keresett… A Kft. egyébként ÉVENTE szokott kb 30 millió forintot keresni. A tulajdonosa egy nyugdíjas túsztárgyaló pszichológus, valódi szakmai múlttal, ez azonban egyszerűen nem menti a tényt: két hét alatt 5-5 milliót kerestek a munkatársak.