BEZÁRÁS
ÜGYEK

Simonka, a dél-békési dinnyemágus újabb kalandjai

MENÜ

Simonka, a dél-békési dinnyemágus újabb kalandjai

A 38. korrupcióinfó ismét a dél-békési varázslóról, Simonka Györgyről szól. Sajnos csak kapkodjuk a fejünket, annyi az ügy, mivel a képviselő cégek, alapítványok, szövetkezetek tucatjai jöttek létre az uniós pénzek szemtelen lenyúlására. Két jelenségre mutatunk bizonyítékokat:

1) a körzet képviselői kézi vezérlik még a pár milliós uniós pénzek költését is, ők irányítják az önkormányzatok közbeszerzésein a meghívott ajánlattevők kilétét. Erre objektív és megdönthetetlen bizonyíték került elő.

2) A Simonkához és családjához köthető cégek legalább tíz alkalommal a Simonkához és családjához köthető cégeket bíztak meg kamu közbeszerzésen, EU-s pénzből. A legszebb a kétszer húszmilliós dinnyekóstoltatás

Az első információ rendhagyó módon nem új, hanem egy korábbi esetre hívja fel a figyelmet. Hiányzott ugyanis még egy utolsó mozaik a teljes képhez, amit én nem találtam meg, azonban a Hírtv riporterei megtaláltak. A kérdés az volt MI A KAPCSOLAT PUSZTAOTTLAKA, CECE ÉS TISZAÚJVÁROS KÖZÖTT? Egy előző korrupcióinfón ugyanis a tiszaújvárosi Voldemort-Mengyi ügyeit intéző Public-Sector nyertes közbeszerzéseinél kísérteties hasonlóságot találtunk a Pusztaottlakán és a Cecén történtekkel:

1) Egészségügyi szűrés 25.000 Ft/óra DÉL-BÉKÉSBEN Public Sector Kft. (BUDAPEST 6.ker SZINYEI MERSE utca)/ Ajánlatot kértek még: IMS kft. , Friss Európa Nkft, 17.3 millió „Lendületben a kistérség!” – Szűrőprogramokkal és egészségfejlesztéssel kapcsolatos szakértői szolgáltatások (TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0019) című, Mezőkovácsháza Önkormányzat 125 millió forintos projektjéből Dél-Békési Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány: Szűrőnapok A kistérség településein 3 alkalommal szűrőnap szervezése, mely 5 betegségtípus szűrését célozza: keringési, érzékszervi, mozgásszervi, dohányzás és szájüreg daganat. Az alábbi bontásban részletezzük a tevékenységet (BUDAPESTI PUBLIC SECTOR KFT.!!!):

2) „Családi életvitelt támogató életvezetési és tanácsadási szolgáltatások” ajánlat kérve: Public Sector Kft., (Bp. Szinyei Merse utca) IMS Kft. (Budaörs, Panoráma út, Friss Europa Kft. Bp., Ráday utca) 21 millió

A “közbeszerzés” előre lezsírozott módon történhetett, a több száz kilométerrel odébb fekvő falvakban, Cecén és Lajoskomáromban (Fejér megye) ugyanazt a három budapesti céget hívták meg “egészségszűrés” témában ajánlattételre, mint Dél Békésben
Éljünk egészségesen!” – EFI működésével és szűrőprogramokkal kapcsolatos szolgáltatások 🙂 Cece Önkormányzat 16,13/16,12 IMS, Friss Európa
Rajtad múlik!” – EFI működésével és szűrőprogramokkal kapcsolatos szolgáltatások (TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0045) Lajoskomárom 16,13/16,12 IMS, Friss Europa Kft.

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy ez nem történhetett véletlenül, hogy három faluban ugyanazt a három céget hívják meg egészségügyi szűrésre? Hiszen több ezer egészségügyi vállalkozó jöhetett volna szóba, de mivel ezeknek a cégeknek semmi köze nincs az egészségügyi szűréshez, akár tízezer cégből is meríthettek volna a falvak vezetői, ha a meghívottakat választják ki. Ha a három eset egymástól független lett volna akkor egészen minimális valószínűséggel jött volna létre ez a kombináció. A Hírtv azonban megtalálta a megoldást A PARLAMENTBEN SIMONKA MELLETT ÜL CECE VOLT POLGÁRMESTER, ELŐTTE PEDIG MENGYI ROLAND. A PUBLIC SECTORT TEHÁT ÍGY KERÜLHETETT KÉPBE TISZAÚJVÁROSBAN, PUSZTAOTTLAKÁN ÉS CECÉN. ÍGY EZ AZ ELSŐ ÜGY, AHOL KONKRÉT BIZONYÍTÉK BUKTATJA LE AZ UNIÓS PÉNZEKET LENYÚLÓ CÉGHÁLÓZATOT.

A második mai téma a Mentor Menedzsment Kft. ügyeiről szól, amely büntetőjogilag is jól definiálhatóan bemutatja a szimplán az uniós pénz elnyelésére hivatott hálózatot. Ez az elemzés, ill. kutakodás valójában a Mentor Menedzser Kft.-ből indult ki, amelyben ugyan közvetlenül meg sem jelenik Simonka képviselő, ellenben családtagjai voltak a tulajdonosai a cégnek akkor, amikor a legtöbb közbeszerzést sikerült elnyerniük (lásd részletes kimutatás). Ezek a családtagok: Simonkáné Gábor Marianna, vagyis a képviselő úr felesége, valamint Simonka Györgyné, aki nagy valószínűséggel a képviselő édesanyja. Ők is több vállalkozásnak tagjai a céghálózaton belül. Ugyancsak több társaságban vagy éppen alapítványban jelenik meg a Gábor János-Gábor Jánosné házaspár, vezetéknevük arra utalhat, hogy ők lehetnek Simonka feleségének a szülei.

[su_document url=”https://korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2016/10/mentor-menedzsment.pdf”]
A békési dinnyetermelők termelési és értékesítési “szövetkezetekbe” tömörültek a megyében, legnagyobb szerveződésük a Magyar Termés Tész Kft. és a Paprikakert Tész Kft. Az előbbire rossz idők járnak, mert 2005. áprilisától felszámolási eljárás alatt áll, jóval egymilliárd forint értékben vannak jelzálogjoggal és végrehajtási joggal megterhelve a vagyonelemei (MFB, MKB, NAV). Ez az a cég, amelyiknek Simonka György ogy. képviselő jelenleg is az egyik tulajdonosa. Miután ugyanis 2010-ben ogy. képviselővé választották, visszavonult több cégben is viselt ügyvezetői, ill. tulajdonosi pozícióitól. Mindez azonban egyáltalán nem jelentette azt, hogy magára hagyta volna a cégeket, sőt. Egyelőre 10 olyan közbeszerzést találtam, amit a Simonka-hálózat cégei nyertek el. Érdekesség (kérdés, véletlen-e), hogy a Mentor Menedzsment Kft. a közelmúltban kétszer is nevet változtatott. Ha csak a Mentor M-re keresünk rá, mindössze egy közbeszerzéshez jutunk el, viszont a korábbi cégnevekkel (Család-Tour Kft., Likefest Kft.) már további 5-re bukkanhatunk. Ilyen helyzet állt elő egyébként az Aktív Klub Kft. esetében is. MINDEGYIK KÖZBESZERZÉSNÉL A PAPRIKA KERT, VAGY A MAGYAR TERMÉS TÉSZ VOLT A MEGRENDELŐ ÉS A SIMONKA CSALÁD ÉRDEKELTSÉGÉBE TARTOZÓ CÉGEK A NYERTES KIVITELEZŐK.

Budapest, 2012. július 13. Ruck Márton, Medgyesegyháza polgármestere, Simonka György, a Magyar Dinnye Szövetség elnöke és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára (b-j) medgyesegyházi dinnyéket tart kezében a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt, a Vidéki Mustra termelõi piac rendezvényén, amelyen a magyar dinnyét népszerûsítik. MTI Fotó: Kallos Bea
Budapest, 2012. július 13.
Ruck Márton, Medgyesegyháza polgármestere, Simonka György, a Magyar Dinnye Szövetség elnöke és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára (b-j) medgyesegyházi dinnyéket tart kezében a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt, a Vidéki Mustra termelõi piac rendezvényén, amelyen a magyar dinnyét népszerûsítik.
MTI Fotó: Kallos Bea

Ez a legszebb. A megrendelő a SIMBA HUNGARY Kft. (Simonka itt is volt tulajdonos, Pusztaottlaka külterület 026/134 hrsz!!) a cím), a nyertes a Simonka család Likefest Kft-je ( Pusztaottlaka, 026/134 hrsz!! 22,2 millió forint dinnye és paprika kóstoltatásra!! Elvileg 120 alkalommal kellett kostoltatni, tehát alkalmanként durván 200ezer forintért… Görögdinnye, alma és paprika fogyasztás-ösztönző kampány keretén belül kommunikációs tevékenység és nyilvánosság biztosítása az alábbiak szerint: Áruházi és rendezvényeken való kóstoltatás, tájékoztató anyagok (szóróanyagok, címkék a Dinnyeszövetség ajánlásával) kiosztása a fogyasztóknak Budapesten és megyeszékhelyeken található kb. 10 hiper- és/vagy szupermarketben minimum 12 hétvégét felölelő időszakban. A megvalósítás helye hiper- és/vagy szupermarketekben, jellemzően Budapesten és megyeszékhelyeken, 2012. július 15. és 2012. október 28. között.

Ez egy másik. Megrendelő Simba Hungary Szolgáltató, Ipari és Kereskedelmi Kft. Postai cím: Külterület külterület 026/134 hrsz!!!! nyertes : Likefest Szervező és Szolgáltató Kft. Postai cím: külterület 026/134 hrsz!!!! Város/Község: Pusztaottlaka Szintén dinnye és paprikakóstoltatás 19 millió +Áfá-ért Görögdinnye, alma és paprika fogyasztás-ösztönző kampány keretén belül kommunikációs tevékenység és nyilvánosság biztosítása az alábbiak szerint: Áruházi és rendezvényeken való kóstoltatás, tájékoztató anyagok (szóróanyagok, címkék a Dinnyeszövetség ajánlásával) kiosztása a fogyasztóknak Budapesten és megyeszékhelyeken található kb. 10 hiper- és/vagy szupermarketben minimum 12 hétvégét felölelő időszakban. A megvalósítás helye hiper- és/vagy szupermarketekben, jellemzően Budapesten és megyeszékhelyeken, 2012. július 15. és 2012. október 28. között.

A Magyar termés Kft. (Pusztaottlaka külterület 026/135) írt ki közbeszerzést néhány bútorra 22 millió forintért, a Család tour Kft. (Pusztaottlaka 026/134) a nyertes. Hogy mi benne a fantázia, hogy az egyik cégétől vásáról a másik (törvénytelenül)? a hirdetmény szerint a pénz uniós pénzből származik, bár a hirdetmény azt nem jelöli, hogy melyik keretében.

Ugyanaz, mint fentebb , csak itt a Paprika Kert Kft. vesz 12,5 millióért búrort a Család Tour kft- től, ilyeneket:

 • 1 db 250×125 cm-es tárgyalóasztal összeállítás
 • 10 db tárgyalószék
 • 2 db 3 rendezős kétajtós zárható iratszekrény
 • 22 db 2 rendezős kétajtós zárható iratszekrény
 • 1 db 2 rendezős nyitott polcállvány
 • 11 db falifogas
 • 16 db 160×60 cm-es íróasztal
 • 24 db 3 fiókos görgős konténer
 • 24 db karfás irodai forgószék
 • 6 db falburkolati elem a székek háta mögé
 • 38 db 5 rendezős kétajtós zárható szekrény
 • 20 db 3 rendezős nyitott iratpolc
 • 8 db 160×80 cm-es íróasztal
 • 2 db 180x80x40 cm-es kétajtós fémszekrény
 • 1 db 160x50x200 cm-es, 2 mezős, 5 polcos fém polcállvány
 • 1 db 240x40x200 cm-es, 2 mezős, 5 polcos fém polcállvány
 • 1 db 220x40x200 cm-es, 2 mezős, 5 polcos fém polcállvány
 • 1 db 160x30x200 cm-es, 2 mezős, 5 polcos fém polcállvány
 • 1 db 80 cm-es mosogató alsószekrény, duplamedencés mosogatóval
 • 1 db 80 cm-es 2 ajtós alsószekrény
 • 1 db 50 cm-es 4 fiókos alsószekrény
 • 2 db 60 cm-es 1 ajtós alsószekrény
 • 1 db 60 cm-es 2 ajtós alsószekrény
 • 2 db 80 cm-es 2 ajtós függesztett felsőszekrény
 • 2 db 60 cm-es 1 ajtós függesztett felsőszekrény
 • 1 db 50 cm-es 1 ajtós függesztett felsőszekrény
 • 1 db 60 cm-es felsőszekrény
 • 1 db 140×65 cm-es étkezőasztal, krómozott lábakkal
 • 6 db Gilbert fémvázas, lemezelt étkezőszék
 • 1db 50 l-es hulladékgyűjtő

A Simonka üzlettársa és rokona által gondozott Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért alapítvány bízza meg a Likefest céget (Pusztaottlaka külterület 026/134 ( 80.000 Euró-ért Közös sajtó szolgáltatás a határmenti térség jobb informálása érdekében. TÖRVÉNYTELEN, hogy a másik meghívott a Simba Hungária Kft. ( Pusztaottlaka külterület 026/135 hrsz) szintén Simonka érdekeltség.

A Paprikakert (Pusztaottlaka külterület 026/135) 210 milliós eszközbeszerzése többek között 70 millióért szintén a Likefest Kft-től (Pusztaottlaka 026/134) Eu-s pénzből. Saját cégtől közbeszereztetni egyértelműen törvénytelen!

Békés Megyei Területi Társadalmi Aktivitás Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság rendeli a Mentor Menedzsmenttől: 24,6 Millió ft – Kommunikációs szakértői szolgáltatás Békés megye felzárkóztatási, fejlesztési programjának népszerűsítésére – 2015 Kommunikációs kampány a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0007 „A jövőt gyermekeinkkel építjük” – Komplex területi társadalmi aktivitás program a versenyképes Békés megyéért elnevezésű projekt keretében megvalósuló programok népszerűsítése, ismertetése, valamint a Békés megyei lakosság egészségtudatosságának növelése érdekében. A Békés megyei lakosság elérése azzal a céllal, hogy növekedjen a célcsoporttagok egészségtudatossága, és megismerjék a projekt által nyújtott lehetőségeket, az annak keretében megvalósuló programokat. Az időpont feltűnő: 2015 augusztusa, amikor elvileg már javában mentek a programok.

2016-ban Simonkáék elég bátorságot éreztek arra, hogy rámenjenek a pusztaottlakai önkormányzati közbeszerzésekre is. Szerintem az elkövetkezőkben az ilyen desztinációjú közbeszerzések felfutása várható. És milyen jó, hogy van ez a Start munkaprogram, mert arra is sok mindent rá lehet pakolni. Ez nem törvénytelen (bár az eszközök értékét nyilván lehetne vizsgálni) csak erkölcstelen (persze a befolyással üzérkedés kérdését is felveti).
Pusztaottlakán Startmunka mintaprogram keretében mezőgazdasági termékek és eszközök, valamint üzemanyag (gázolaj beszerzése) beszerzése Aktív Klub kft 26 millió+ÁFA
Pusztaottlaka Mezőgazdasági eszközök és termékek beszerzése adásvételi szerződés keretében a Pusztaottlaka településen induló növénytermesztési tevékenység ellátására épülő Startmunka programhoz.