BEZÁRÁS
ÜGYEK

Az elvarázsolt Bükkösd

MENÜ

Az elvarázsolt Bükkösd

Egy gyönörű fekvésű baranyai faluban, Bükkösdön jártam és annyira sok csalást találtam, hogy azt kell , hogy mondjam, ez a falu az EU-s pénzek felhasználásának állatorvosi lova. Ezek annyira szemtelen dolgok és annyi, könnyen lebuktatható ügy van onnan, (amit bátor és rátermett helyiek küldtek el nekem), hogy egy fejezetben szerintem nehéz is lenne bemutatni ennyi súlyos visszaélést. 

Ezért most több fejezetben mutatom be azokat a bizarr projekteket, amelyeket a faluban “bonyolítottak” és amelyek a piaci ár többszörösével jöttek létre, ha egyáltalán bármi megvalósult, a korábbi polgármester vezetésével.

De hogy jó hír is legyen: a bükkösdi polgármestert 2019-ben leváltották. Az viszont szomorú tény, hogy ezeddig nem jelentette fel őt az új polgármester – ennek oka leginkább az lehet, hogy az új vezető fél, hogy esetleg vissza kell fizetnie a pénzt a “szabálytalanságok” miatt, abba pedig belerokkanna az amúgy is nehéz helyzetben lévő önkormáynzat. Nem baj, majd én pótolom a feljelentést, mert ennyi szemtelen lopás nem mehetett végbe anélkül, hogy következménye lenne!

1. fejezet
A varázslatos térkőüzem

Ezek a képek egy 50 millió forint EU-s támogatásból létrehozott “szociális szövetkezet” térkőüzemében, illetve annak hűlt helyén készültek. A falu focipályájának távoli pontján néhány vödör és egy raklapnyi, feltehetően máshol vásárolt  térkő utal arra, hogy jó helyen jártam és tényleg egy térkőgyártó üzemet látok…. Kb. három éve amúgy az N1 tévé már forgatott a helyszínen, de ők sem találtak már ott többet. Akkor még volt az “üzemnek” teteje és szakadt fóliából oldala is. A falubeliek nekik ugyanazt mondták, mint nekem: maximum néhány négyzetméter térkő készült itt el.

2. fejezet
A klónok támadása

Kevés arcátlanabb, szemtelenebb csalással és csaló polgármesterrel találkoztam, mint ez a második bükkösdi eset. A korábbi POLGÁRMESTER KÉTSZER VETTE FEL A 25 MILLIÓT UGYANARRA A  KAMU PROJEKTRE, KÉT KAMU SZERVEZET NEVÉBEN.


Budai Zsolt alapított ugyanis egy Bükkösd Jövőjéért Alapítványt és egy Bükkösd Jövőjéért Egyesületet (előbbiben felesége, Györe Valéria iskolaigazgató a kuratórium elnöke, utóbbiban pedig a felesége az elnök).  Az egyik 2017 február hetedikén kapott 25 milliót a “fiatalok érzékenyítésére”, a másik pedig egy nappal később ugyanennyit “idősek integritásának elősegítésére). Hogy a hangzatos címek mit jelentenek? A palyazat.gov.hu oldal nyilvános adatbázisa szerint SZÓRÓL SZÓRA UGYANAZT A PROGRAMOT, UGYANAZOKAT A RENDEZVÉNYEKET VÁLLALTÁK MEGVALÓSÍTANI Bükkösdön. A helyiek szerint a rendezvényekből alig valósult meg valami, de akkor mindig KÉT JELENLÉTI ÍVET ÍRATTAK ALÁ a résztvevőkkel.
Ami még a szemtelenség netovábbja: az egyesület éves beszámolójaként az alapítvány beszámolóját adták be, ez található meg most is a bíróság honlapján :)) Ez persze közokirat hamisítás is, ha nem hiszik (én is háromszor néztem meg), itt a videó róla https://youtu.be/yoEjfkN5LgY
Nehéz ennyire szemtelen és nyílt csalást elképzelni. A nagyobb baj hogy ezek a projektek (EFOP-1.3.5-16 – Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével ) rengeteg faluban szolgálnak a polgármester lefizetésére akkor is, ha azért a legtöbb helyen kevésbé nyíltan lopják el a pénzeket (és természetesen nyilván vannak helyek, ahol tisztességesen használják fel).

3. fejezet
Időgéppel Bükkösd jövőjéért!

Sportnapok 250 millióért, rendezvényenként 1,66 millióért!!  A volt bükkösdi polgi és becses neje  vagy feltalálta az időgépet, vagy annál is nagyobb csalók, mint azt az előző napokban bemutattam. A fizika jelen állása szerint időgép nem létezhet, így csak az a lehetőség maradt, hogy Budai Zsoltnak és Györe Valériának börtönben a helye.
Miről van szó? A Bükkösd Jövőjéért Alapítvány 250 millió forintot kapott arra, hogy Bükkösdön és még három kis baranyai faluban összesen 150 sportrendezvényt szervezzen.  Az “”Alapítvány”” oldalán (Itt található)   azonban ezeknek a rendezvényeknek szinte nyoma sincsen, az “események” legnagyobb része egy PÉCSI fitnesz cég pécsi óráit hirdeti, de van pl. egy KAPOSVÁRI egészségnap plakátja is a bejegyzések között.
A legbizarrabb két bejegyzés azonban a  2019 május 31.-én és 2020 április 4-én “megrendezett” fitnesz rendezvény.  Azt nem tudni, hogy ez hol zajlott, de A KÉT “ESEMÉNY” VIDEÓJA AZ UTOLSÓ KOCKÁIG MEGEGYEZIK.
(A videókról mentést is készítettem, ha esetleg eltűnnének:  https://youtu.be/XrPlnpYn6E8 és a honlapot is archiváltam:  https://youtu.be/b8eoH9rsrmA )
Erre mondtam azt, hogy vagy az időgépet találták fel, vagy primitív csalókról van szó. Minden bizonnyal az utóbbi, sajnos nem egyedülállóan.

4. fejezet
A csodálatos aszaló-savanyító 

Mit látunk a képen?
1) Egy gyümölcs aszaló üzemet 23 millió forint EU-s támogatásból?
2) Egy zöldségsavanyító üzemet 13 millió forint EU-s pénzből?
3) Vagy a falu saját pálinkafőzdéjét, amit tönkretett saját polgármestere?

A helyes válasz: papíron az első kettő EGYSZERRE, míg a valóságnak a harmadik állítás felel meg.

Bükkösd önkormányzatának ugyanis korábban volt egy pálinkafőzdéje, amelyik elüzemelgetett és hozott annyi hasznot, amiből a falu ingyenes szemétszállítást tudott biztosítani a lakosainak. Aztán Budai Zsolt polgármester nyitott egy sajátot, ami jól tönkretette a falu üzletét:  https://www.origo.hu/…/20120917-palinkahaboru-bukkosdon…

A helyiek szerint azonban ebben az épületben kellene működnie a volt polgi által alapított GYÖSZLABUKI BETONELEM-KÉSZÍTŐ SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET által üzemeltetett 23 milliós aszalóüzemnek és a BÜKKÖSD HOLNAPJÁÉRT EGYESÜLET 13 milliós savanyító üzemének. EGYSZERRE 

1f642.png

Az, hogy a tehetős polgi szociális szövetkezetet alapított, az önmagában is csalás. (Szociális szövetkezetek lényege az lenne, hogy rászoruló emberek önsegítő módon, saját maguk hozzanak létre szövetkezeteket. Budai Zsolt ugyanúgy nem volt rászoruló, mint ahogyan Mengyi Roland szövetkezeteinek alapítói vagy a jobbikos Bíró László sem volt az.) Az, hogy a szövetkezet elnyert 23 milliót aszaló üzemre és 13 milliót savanyításra, de az egészből nem lesz semmi, az pláne bűncselekmény. 
Hogy mennyire nem vették az egészet komolyan, az a projekt általuk készített leírásából is látszik: szinte szó szerint megegyezik az “aszalóüzem” leírása a “savanyítóval”