BEZÁRÁS
ÜGYEK

A paksi pénzeső

MENÜ

A paksi pénzeső

Egyre több információ érkezik arról, hogy kétséges az is, hogy egyáltalán valaha meg tud-e épülni Paks-2.  A környéken viszont egészen elképesztő milliárdos ingatlanpanamák indultak el, amelyek mögött nagyon könnyen megtalálhatóak a helyi fideszes kiskirályok. 

Kérdéseket intéztem a Paksi Ipari Park Kft. vezetőjéhez, mert két, elsőre hihetetlen információt kaptam az ingatlanvásárlásokról. 

A mellékelt válaszokból, a kikért tulajdonlapokból, céginfós adatokból, és fotókból az alábbiak mondhatóak el:

– 10 000 (tízezer!) ft/nm áron vásárolt a Paksi Ipari Park Kft. városon kívüli legelő területet összesen 1,87 milliárd forintért (szakértő szerint a szántók ára 2,5 millió forint/ ha). Ezek a Mecsekérc Környezetvédelmi Kft. (a PIP ezt is megvásárolta!) melletti gazos területek. A kettő ingatlan összesen 15ha. 5605m2. . Az ár akkor is egészen elképesztő, ha a 15 hektáros prérit az önkormányzat belterületté nyilvánította.

– 1,8 milliárdért vették meg a több mint egy évtizede elhagyott, lepusztult, kibelezett szekszárdi Húsipar telephelyét

– A SZEKSZÁRDI Húsipar telephelyét 2017 augusztusában a 2017 májusában alapított Cseppkő Zrt-től vásárolta. A Cseppkő Zrt 2017 júniusában árverésen vette (https://static.eer.gov.hu//offer/88/a8/362664-gNzOHZC7c0.pdf ), a kikiáltási ár 1,6 mrd forint volt, azonban a tényleges ár nem ismert. Az azonban tény, hogy az előző tulajdonos, felszámolás alatt álló M-Ingatlan Amida Kft 2017-es bevétele 270 millió forint volt – nagy valószínűséggel ennyiért vásárolták tehát eredetileg az “üzemet” . A Cseppkő Faktor Zrt-nél tehát kb. 3 hónapig volt az üzem, de ezelatt mintegy 1,5 milliárdot kereshettek. 

[su_carousel source=”media: 1828,1827,1826,1834,1835″ target=”blank” height=”300″ items=”2″]

– A Cseppkő Faktor Zrt. tulajdonosi hálójában (Alipot kft, Ality kft, Brain Audit kft) a szekszárdi Választási Bizottság elnöke, Ács Rezső polgármester bizalmasa, dr Póla Zoltán és felesége állnak előkelő helyen.

opten_kapcsolatihalo_1709004127 (1)

-A Cseppkő Faktor Zrt. két cégjegyzékszámmal is jelen van  a nyilvántartásban, az elsőt (17 00 000190 ) azonban 2017 májusában pár nap alatt törölték, az “új” ( 01 10 049322 ) cég már MÁSIK (budapesti) SZÉKHELLYEL. A zavart az okozhatta, hogy véletlenül egy olyan szekszárdi címre jegyezhették be először a céget (Szekszárd, Kölcsey ltp 1-2), amelyre a helyi fideszes nagykutyák ingatlanozással és trafikozással foglalkozó céghálózata van bejegyezve. A tulajdonosok között a -helyben- ismert nevek Kapitány Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke, Fidesz alapító tag és a családjával együtt 5 trafikot nyert Fajszi Lajos, korábbi önkormányzati képviselő, mindketten Horváth István ogy képviselő, korábbi polgármester legszorosabb bizalmasai.

– a Paksi Ipari Park arra a kérdésemre, hogy miből és milyen céllal vásároltak, cinikusan csak annyit válaszolt: saját forrásból és ingatlan fejlesztési céllal… Ezeket az elképesztő összegeket azonban még az sem magyarázhatná, ha a tervezett atomerőműh ürügyén “vásárolgatnának”, hiszen ha ezekre a területekre tényleg szüksége lenne az államnak, azt megoldhatná kisajátítással is

Válaszlevél Dr.Hadházy Ákos

Az ügyben feljelentést fogok tenni hűtlen kezelés miatt (legalább dolgozzanak valamit a rendőrök az elutasítás indoklásakor)