BEZÁRÁS
ÜGYEK

A klónozott milliók

MENÜ

A klónozott milliók

Az alábbi ügyben az OLAF is  csalást állapított meg és a magyar ügyészség is nyomozgat – ezek viszont nemigen okoznak álmatlan éjszakát Orbánnak. Egyetlen dologtól tartanak igazán: az európai ügyészségtől – EZÉRT FONTOS, HOGY GYŰLJÖN ÖSSZE EGYMILLIÓ ALÁÍRÁS AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ CSATLAKOZÁSRÓL.

Homolya Róbert eltűnt, legalábbis az új államtitkárok listájáról hiányzik. Lázár korábbi legfőbb bizalmasa, az uniós pályázatok mindenható ura, az egyik legbefolyásosabb közbeszerzési “tanácsadó” cég korábbi tulajdonosa volt. Egy korábbi – általa bagatellnek minősített – ügy miatt korábban már veszélybe került a magyar adófizetők 3,3 milliárdja egy összeférhetetlenséget megállapító OLAF jelentés után. (https://24.hu/kozelet/2018/02/14/itt-az-ujabb-olaf-vizsgalat-homolya-robert-bagatell-ugye-33-milliardba-kerulhet-nekunk/)

Most újabb, korábbi cégét érintő ügyet találtunk,

ahol az OLAF “megállapítást tett”, tehát csalás gyanúja miatt intézkedést kért az ügyészségtől, valamint 75 millió visszafizetését tartja indokoltnak. Azt, hogy létezik ilyen határozat, a választások előtt nagy nehezen tudtam Poltéktól kicsikarni. A választ és az abból készült táblázatot csatoltam.

 A válasz szerint a NAV Bűnügyi Főigazgatóság  Központi Nyomozó Főosztálya 198/2015 bü. szám alatt  ny*74.094.176,-Ft* különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz. A válasz semmilyen támpontot nem adott az ügy lényegéről, a csatolt táblázatból látszik, hogy látszólag semmilyen összefüggés nincs a különböző projektek között – egy sor szekszárdi, kaposvári egészen eltérő tárgyú projekt, vasúti fejlesztések, “szervezetfejlesztés” 127 önkormányzatnál stb.

Halandó ellenzéki tehát elvileg nem tudhatná, mi történt itt, azonban minden jel arra mutat, hogy a közös kulcsszereplő a Provitál Kft. és ami történt az a faék egyszerűségű csalás:  az állam kétszer fizetett ugyanazért a munkáért. A szekszárdi ügyek ugyanis azok a projektek, melyekben korábban feljelentést tettem emiatt. Az történt ugyanis, hogy Szekszárd minden évben  közbeszerzési eljárások TELJESKÖRŰ lebonyolításával bízta meg a Provitál Kft-t, nem is túl sok pénzért (évi 15-20 millió forintért). Azonban az egyes EU-s projekteknél (pl Öveges program, óvodaépítések) UGYANEZT A CÉGET MÉGEGYSZER MEGBÍZTA AZ ADOTT PROJEKT KÖZBESZERZÉSEINEK BONYOLÍTÁSÁÉRT. Még arra sem figyelt, hogy az új szerződésekbe valami mást tartalmat írjon be, gyakorlatilag szóról szóra átemelte az éves szerződések feladatait. Ezzel Homolya cége szerződésenként mintegy 5 millió forinttal károsította meg az EU-t, hiszen ugyanazért kért mégegyszer pénzt, ez nettó csalás.  Ebből sejthető volt, hogy a többi történetnél is hasonló dolog történhetett, póbaképpen kikértük a kaposvári szerződéseket (csatolva). Ebből valóban az látszik, hogy a Provitál Kft. KAPOSVÁRON IS KÉTSZER KAPOTT PÉNZT GYAKORLATILAG UGYANAZÉRT.

Ijesztő, hogy Polt válasza szerint száznál több önkormányzatnál, de a Gyesevnél is történhetett hasonló dolog. Az ügy annak fényében súlyos dolog, hogy Homolya személye miatt ez a “bagatell” összeg is a legmagasabb kormányzati körökig vezet.

Ki kell emelni ismét:  az, hogy Magyarországnak ezért 75 milliót vissza kell fizetni, csak kis kacajra serkenti a Fideszt, hiszen a pénzt nem ők, nem a Provitál Kft, hanem az adófizetők fizetik vissza. Attól sem nagyon félhetnek, hogy a NAV nyomozói nyomozgatnak. Az EU ügyészség lehet az igazán aggasztó számukra, hiszen AZ az ügyészség máshogy fog dolgozni, mint EZ. Azért mégis lehet zavar az erőtérben, hiszen úgy tűnik, Homolya csendben eltűnt.

Dokumentumok:

olaf_ugyek

Polt_valasz

Provital_szerzodesek1 Provital_szerzodesek2 Provital_szerzodesek3 Provital_szerzodesek5